Guldhjälten avslutar karriären efter Frölundas fiasko – lämnar Sverige för helt nytt jobb: ”Väldigt känslosamt”

Han har vunnit SM-guld, spelat nästan 300 SHL-matcher och tillbringat fyra säsonger i KHL.
Men nu har Jonathan Sigalet bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan.
– Det är väldigt känslosamt, säger han till GT.

Jonathan Sigalets Frölunda förlorade i går för fjärde matchen i rad mot ett enormt starkt Rögle. Förlusten innebar uttåg ur slutspelet och besvikelsen var påtaglig hos kanadensaren.

Lämnar Frölunda

Extra tufft var att det även var sista matchen i Frölunda och den sista hockeymatchen i karriären för nu väljer Sigalet att lägga av med hockey.
– Det här var verkligen inte avslutet jag ville ha. Vi kom tillbaka och jag tyckte att vi hade en bra chans, men det gick inte som vi ville. Det är för tidigt att summera eller sätta finger på vad som gått fel – men Rögle var det bättre laget och förtjänade att vinna, säger han i en intervju med GT.

210413 Frölundas Jonathan Sigalet deppar efter 0-5 under kvartsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Rögle den 13 april 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0121

När 35-åringen kom tillbaka till Frölunda en bit in i den här säsongen, efter en misslyckad sejour i Brynäs, var målet att vinna guld. Men så blev alltså inte fallet. Sigalet berättar om det känslosamma avslutet.
– Det är väldigt känslosamt. Jag gick in i den tredje matchen mot Djurgården och trodde att det kanske skulle vara den sista. Sen har det varit en bergochdalbana fram till i dag. Jag tyckte att jag lyckades hålla fokus bra men i slutet såg man det komma och det blev väldigt känslosamt här efteråt, säger han.

Flyttar hem

Det här var kanadensarens andra sejour i klubben. Det blev totalt fyra säsonger i klubben och höjdpunkten var självklart 2019 då han var en av anledningar till att det blev SM-guld för Frölunda.
– Den här klubben betyder väldigt mycket för mig. Varje gång du vinner med dina lagkompisar så skapar du band som håller i sig för alltid. Det här är vänner jag har för livet, säger han.

210405 Frölundas Jonathan Sigalet under åttondelsfinal 1 i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 5 april 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0078

Men nu väljer han alltså att lägga av och flytta hem till Kanada med familjen för att starta en ny karriär – som tränare. Det blev totalt sju säsonger i SHL och på nästan 300 grundseriematcher gjorde Sigalet 86 poäng.

Förutom spel i Frölunda och Brynäs spelade han även två säsonger i Luleå.

Vad gillade du mest med Jonathan Sigalet? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stjärnans stenhårda passning till SHL-rivalen – efter stora dramat i slutspelet: ”I tio år så har de…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!