Otroliga svenskshowen i natt: Stjärnan gjorde hattrick – men förlorade ändå efter totalt tio(!) blågula poäng

Adrian Kempe gjorde hattrick.
Det hjälpte föga.
LA Kings förlorade – efter totalt tio(!) svenskpoäng.

Det brukar ofta bli en hel del svenskpoäng när Anaheim Ducks spelar, men i natt var det ändå på en helt ny nivå. När LA Kings stod för motståndet så blev det en helt galen svenskshow, med hela tio poäng från blågula spelare.

Gjorde hattrick

Bäst gick det för Adrian Kempe, som verkligen hittat formen på sistone, och som just nu mer eller mindre bär sitt Kings. Svensken har på de senaste fem matcherna noterats för sju poäng, och i natt så gjorde han dessutom ett hattrick, som gjorde att han nådde milstolpen på 50 gjorda mål i NHL.

Foto: Viafree

Och på tal om milstolpe så var det precis en mäktig sådan som Rickard Rakell, i Anaheim Ducks, nådde i natt. Svenskstjärnan har på tal om att ha hittat formen verkligen börjat leverera efter en svag inledning på säsongen, och har på de sex senaste matcherna snittat två poäng per match, och i natt fortsatte han med den stora succén genom att göra två mål och en assist.

Tio svenskpoäng

Därmed nådde svensken den mäktiga milstolpen med att göra 300 poäng i NHL, och det tog bara 473 matcher för Rakell att nå dit. Men inte nog med att Kempe och Rakell gjorde tre poäng vardera – dessutom så gjorde Jakob Silfverberg ett mål, och Carl Grunström, Isac Lundeström och Jacob Larsson noterades samtliga för en assist vardera.

Foto: Viafree

Det blev alltså totalt tio svenskpoäng, i matchen som Anaheim Ducks – trots Kempes hattrick – vann. LA Kings hämtade in ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden, fram till 5-5, men tre minuter in i förlängningen så kunde alltså Ducks skjuta hem extrapoängen.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Här avgör svenskbacken matchen med sitt mål – utan att pucken ens passerar mållinjen(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!