Sverige förlorar VM-finalen – föll mot Danmark trots ny stormatch

Favoriten Danmark leverade i VM-finalen.
Trots en ny stormatch av Sverige, räckte laget inte till.

Danmark vann matchen med 26-24.

Inledningen av VM-finalen mellan Sverige och Danmark blev helt jämn. Efter drygt halva första halvleken hade Danmark en 8-6-ledning. Då var Sverige inne i en period då man hade förtvivlat svårt att göra mål.

Sverige kom dock igång igen och första halvlek fortsatte att vara ruggigt tät. Lagen följdes åt mer eller mindre konstant. Sverige hade en tvåmålsledning ett tag och chans att gå upp till tre, men Danmark kom tillbaka.

I halvtid var ställningen lika, 13-13.

Inledningen av andra halvlek? Lika jämnt som tidigare. VM-finalen var då som en rysare utan möjligheter till att få andas ut en aning. Tio minuter in i andra halvlek: 17-17.

Första gången i matchen som Sverige hade problem var knappt 50 minuter in i matchen. Man missade möjligheten att reducera och Danmark utnyttjade tillfället direkt – och tog ledningen med 23-20.

Med sju minuter kvar hade Danmark fortsatt tre mål till godo, 25-22. Då kändes det som om danskarna – rejält favorittippade inför matchen – hade dödat matchen.

Sverige fick chansen – men brände en straff med två minuter kvar. Och när Danmark gjorde mål i anfallet efter, så var hoppet över.

Texten uppdateras.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */