Starka reaktioner i Vancouver efter nya bilderna på Elias Pettersson i natt: ”Verkar död på insidan”

Svackan håller i sig för Elias Pettersson.
Nu reagerar Vancouver Canucks-fansen starkt på nya bilder på stjärnan.
”Han verkar död på insidan”‚ skriver en supporter.

Elias Pettersson gick in till den nya NHL-säsongen med enorma förväntningar på sig. I alla expert-listor rankades han som en av de bästa centrarna i ligan, och förhoppningarna på att svensken skulle bära Canucks till en ny, framgångsrik säsong, var minst sagt höga.

Fortfarande mållös

Hittills, fem matcher in i säsongen, går det att konstatera att Pettersson inte levt upp till hajpen. Den svenske stjärncentern hade bara noterats för en enda assist inför nattens match mot Montreal Canadiens, och kritiska röster hade börjat höjas om att det allt är tid för förbättring.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, of Sweden, shoots on goal during the NHL hockey team’s training camp in Vancouver, British Columbia, Monday, Jan. 11, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Hur det gick? För Canucks blev det fem gjorda mål – men för Pettersson blev det den fjärde raka matchen utan poäng. Svensken fick visserligen spela hela 21 minuter, men noterades för noll skott på mål och han gick dessutom minus två i plus/minus-statistiken. Pettersson missade dessutom en straff i straffläggningen, som Canucks sedermera vann.

Supportrarnas oro

Petterssons svaga säsongsinledning är den stora snackisen i Vancouver, och allt fler supportrar oroar sig för när det egentligen ska släppa. Och på sociala medier sprids nu bilder på Pettersson, som då satt på bänken, när Canucks avgjorde matchen i natt.

Elias Pettersson när Canucks avgjorde i natt. Foto: Reddit

Canucks-spelarna blev av naturliga skäl sprudlande glada och flög upp på bänken – men samtidigt satt Elias Pettersson kvar, utan att röra en min. Många supportrar tolkar det nu som att Pettersson helt enkelt är tyngd av sin poängsvacka, och bilderna har blivit ett hett diskussionsämne på sociala medier.

”Jag kunde inte förstå varför han var så, tills jag insåg att han inte gjort någon poäng idag heller. Det måste vara i hans huvud. Stackarn!”, skriver en supporter.

”Han ser genuint deprimerad och upprörd ut. Grabben har fått en tuff start, men jag är säker på att han studsar tillbaka”, skriver en annan.

”En assist på fem matcher, och han verkar faktiskt död på insidan. Det såg ut som att livet gick ur honom under straffläggningen. Han kommer resa sig, det är jag säker på, men han känner säkert att han sviker laget nu”‚ skriver en tredje.

https://twitter.com/gripitandrippit/status/1352157904061624323?s=20

LÄS MER: Robin Figrens helsköna känga efter omtalade storbråket i SHL: ”Det är något man ser på den lokala puben”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!