Robin Figrens helsköna känga efter omtalade storbråket i SHL: ”Det är något man ser på den lokala puben”

Robin Figrens helsköna känga efter omtalade storbråket i SHL: ”Det är något man ser på den lokala puben”

Rejält tränarbråk på en presskonferens.
Nu kommer Robin Figren med en klockren passning till Peter Andersson.
– Det känns som en AW som gått snett, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var efter helgens SHL-match mellan Brynäs och Skellefteå som ett stort ordbråk utbröt mellan hemmalagets tränare Peter Andersson, samt bortalagets dito Stefan Klockare. Under matchen så tacklades Brynäs-stjärnan Greg Scott mot huvudet av en Skellefteå-spelare, och när inte Stefan Klockare på presskonferensen efteråt ville erkänna att tacklingen var ful så tappade Andersson humöret rejält, och sa vid upprepade tillfällen att Klockare ”var så jävla feg”.

Klockrena passningen

Många menade dock att Andersson gjorde rätt som luftade sina känslor på så sätt, och att det var ”befriande”.

– Det är väl härligt att det kan tända till ibland, men jag vet inte, allt det här med att det är så himla befriande och härligt … så kul är det väl inte? Jag tycker väl att det kan hända, men jag är väl inte någon som tycker att det är så himla befriande, säger nu Robin Figren om det hela i podcasten ”Släpp Sargen”.

Foto: Twitter

Figren menar dessutom att det hela påminde om någonting från en after work.

– Min första tanke är att jag tänker att det är en AW som gått snett mellan två kollegor. Det där känns som någonting man kan se på den lokala puben på något sätt. ”Ah, men du då!”, säger han.

”Skruva ner sig själv”

Peter Andersson har varit involverade i flera incidenter under den här säsongen. För bara några matcher sedan var han rejält irriterad på Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, efter att denne anklagat Greg Scott för att ha filmat i en situation. Andersson menade då att man inte ska kritisera andra lags spelare, någonting han tydligt gjorde mot Skellefteås Darren Nowick i helgen.

– Det känns som att Peter ofta är ute och svingar så där. Dialekten hjälper honom inte heller för han låter väldigt tjurig liksom. Han brinner för det där och han glöder ju. Det känns äkta, men det händer ändå väldigt ofta – känns det som, säger Figren.

Robin Figren, SHL
170218 Frölundas Robin Figren på uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 18 februari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Han manar nu Peter Andersson till lite lugn.

– Man får kanske se om han kan skruva ner sig själv så att det inte ballar ur så här hela tiden, säger Figge, och fortsätter:

– (Stefan) Klockare höjer ju rösten tillbaka, men han ser fortfarande förvånad ut i ansiktet under tiden han gapar. Det känns verkligen som en AW som gått snett. På så sätt är det ju väldigt härligt.

LÄS MER: Capitals-superstjärnorna har gjort det förbjudna – nu kan Alexander Ovetjkin straffas stenhårt: ”Är besvikna”

Få våra nyhetsbrev!