Frida Karlssons oväntade passning till Norge – efter omtalade beslutet: ”Jag tycker synd om dem”

Sverige kommer till Tour de Ski – men inte Norge.
En klar fördel, menar Frida Karlsson.
– Jag tycker bara synd om de som inte får åka, säger stjärnan.

Sverige inledde skidsäsongen starkt då man under premiärhelgen i Ruka radade upp pallplaceringar. Damsidan gick in till säsongen med höga förväntningar på sig, och levererade ordentligt i form av pallplaceringar för bland andra Linn Svahn, Ebba Andersson och Frida Karlsson.

”Tycker synd om dem…”

Dessvärre så var det det sista vi fick se från vårt skidlandslag i världscupen den här säsongen. Bara dagar efter premiärhelgen i Ruka så meddelade nämligen först Norge, följt av Sverige och Finland, att man drar sig ur de två återstående världscuphelgerna för året, på grund av rädsla för att bli smittade av coronaviruset.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden poses for a photo as she celebrates winnning the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Norge meddelade samtidigt att man inte kommer att delta i prestigefyllda Tour de Ski, och att nästa tävling man deltar i troligtvis alltså blir i VM, vilket börjar i slutet av februari. Sverige, å andra sidan, kommer att ställa upp i Tour de Ski, och Frida Karlsson kommer att sakna konkurrenterna.

– Det är tråkigt att vi inte får mäta oss med norskorna i Tour de ski. Jag tycker bara synd om de som inte får åka, säger Frida Karlsson enligt Expressen.

”Kan bara prata för mig själv”

Frida Karlsson är dock övertygad om att det är en fördel att Sverige deltar.

– Jag kan bara prata för mig själv, men jag tror ju att tävling är den bästa träningen. Du får ut mycket mer än bara det fysiologiska biten. Du får samla på dig erfarenheter och träna på det taktiska och hela den biten, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ebba Andersson är inte lika säker på att det ger Sverige en fördel gentemot Norge, men klart är att hon i vilket fall inte hade velat vara hemma i Sverige dagarna efter nyår.

– Det är jättesvårt att säga om det är en fördel för oss. Men jag är i alla fall jätteglad att vi kommer att åka, säger hon.

LÄS MER: Svenska skidprofilens oväntade upptäckt mitt i natten – konfronterar tjuv i bara kalsonger: ”Ursäkta!?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!