LA Kings-legendaren Mattias Norströms härliga ord om Lias Andersson – efter oväntade trejden: ”Chansar inte”

Lias Andersson har trejdats till LA Kings.
Det är ingen chansning, menar legendaren Mattias Norström.
– De vet vad de får – och han är med i planen för Kings, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Lias Andersson har länge klassats som en av Sveriges mest lovande talanger, och när han tog steget över till Nordamerika så räknade många med att han skulle göra succé direkt i NHL. Men tiden i New York Rangers blev en stor besvikelse, och det hela kulminerade med ett stort bråk för cirka ett år sedan, då han vägrade dyka upp till en AHL-samling.

Legendarens ord om Lias

Andersson blev då avstängd utan lön av Rangers, men då NHL-laget inte hittade någon lämplig trejd under våren så blev svensken i stället utlånad till HV71 i Sverige. Där har Andersson fått stort förtroende, och han är kvar även nu under hösten och vintern, men när han senare kommer återvända till NHL så gör han det till ett nytt lag.

200919 HV71:s Lias Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg . Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I samband med årets NHL-draft blev Andersson nämligen trejdad till LA Kings. Mattias Norström är en legendar i klubben, och när han nu gästar podcasten ”Släpp Sargen”, med Niclas Norlindh och Robin Figren, så berättar han om varför Kings valde att byta till sig svensken.

– Man har ju pappan Niklas Andersson som jobbar för Kings som scout, så man har ju en väldigt bra bild av spelaren Lias Andersson. Det var inget så här att ”vi chansar”, utan jag tror att … han är väl scoutad, de vet vad de får – och han är med i planen för Kings, säger han i podden.

Flera svenska talanger

”Notan” menar att Andersson är en del av ett framtidsprojekt som Kings just nu bygger mot.

– Kings är inne i en ombyggnadsfas, man har varit öppna med att det är åt det hållet man går, men det går inte alltid så snabbt som man önskar.

140329 AIK:s tränare Mattias Norström under ishockeymatchen i kvalserien till SHL mellan AIK och Malmö den 29 mars 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135109

I LA Kings finns dessutom flera svenska jättetalanger – däribland Tobias Björnfot och Samuel Fagemo – som man tror mycket på.

– Det är faktiskt något de (Kings sportsliga ledning) pratat om – för jag har pratat lite hockey med dem. Det är också en tanke att man vill ha fler svenskar, säger Norström.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar när Leif Boork bjöd på den allra mest oväntade sågningen i omklädningsrummet

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!