Zlatans kaxiga hyllning – av sig själv: ”Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst”

Zlatan Ibrahimovic är i ett oerhört målstim.
Nu kommer han själv med en hyllning – av sig själv.
– Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst, säger han enligt Gazzetta dello Sport.

För sjunde ligamatchen på raken gjorde Zlatan Ibrahimovic mål för Milan och blev stor poängräddare med sin 2-2-kvittering på stopptid. Det blev också en skön revansch för han själv efter att ha missat en straff tidigare under matchen mot Hellas Verona på söndagskvällen.

Zlatans mål

Milan fick en chockstart på hemmamatchen när gästerna från Verona ledde med 2-0 efter bara 19 minuter. Reduceringen kom snabbt från Milan och sedan fick Zlatan ett gyllene kvitteringsläge från 11 meter i den 65:e minuten.

Zlatan Ibrahimovic
200801 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Serie A match between Milan and Cagliari on August 1, 2020 in Milano. Foto: Daniele Buffa/Bildbyrån

Men 39-åringen stod för en grov miss och det är faktiskt hans tredje straffmiss på de fyra senaste försöken. Det fick dröja ända till den 93:e minuten innan Milan lyckades få in den så viktiga kvitteringen och den här gången använde ”Ibra” skallen för att få bollen innanför målstolparna.

Ibras hyllning

Zlatan är fortsatt skytteligaledare i Serie A med sina åtta ligamål och Milan leder fortfarande tabellen samt är obesegrade efter sju spelade omgångar. Men stjärnsvensken börjar tveka på om han ska vara förste straffläggare efter flera missar den här säsongsinledningen.
– Nästa straff överlåter jag till (Franck) Kessié, säger han enligt Gazzetta dello Sport och drar sedan till med ett tydligt skämt.
– De kanske inte ens förnyar mitt kontrakt nu.

200729 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring the third goal during the Serie A match between Sampdoria and Milan on July 29, 2020 in Genoa. Foto: Matteo Gribaudi

Efter den mycket fina säsongsinledningen med åtta mål och en assist för Milan-anfallaren har hyllningarna haglat runt honom. Men Zlatan väljer inte att lägga alltför mycket energi på superlativen, han vet nämligen själv hur bra han är.
– Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst, säger han kaxigt enligt Gazzetta dello Sport.

Napoli nästa

Nu väntar nytt landslagsuppehåll och välbehövlig vila för Ibrahimovic. Som vi alla vet blev det inte aktuellt med någon landslagscomeback i Blågult för 39-åringen.

Här näst tuff bortamatch mot Napoli för Milan den 22 november. En rejäl kraftmätare för serieledaren Milan om de ska fortsätta sitt segertåg och Zlatan sin målsvit.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */