Hockeytalangen förlamad efter otäcka olyckan på isen: ”Förfärligt tragiskt – vi är alla i chock”

Han kraschade rakt in i målburen i helgen.
Nu kommer hemska beskedet att 18-årige Mats Hildisch drabbats av en allvarlig ryggskada och blivit förlamad.
– Det är en förfärligt tragisk situation, säger ledaren Nicolay Sörensen till sajten budstikka.no.

Det var under lördagens U21-match mellan norska Frisk Asker och Lörenskog som det hemska hände. Unge hockeytalangen Mats Hildisch var fri mot mål och fälldes bakifrån av en motståndare.

Otäcka olyckan

18-åringen kraschade rakt in i målställningen med huvudet före och blev liggandes kvar på isen. Matchen avbröts omedelbart och norske tonåringen fick föras akut till sjukhuset i Ullevål.

Mats Hildisch, Frisk Asker
20200928. Frisk Asker-spilleren Mats Hildisch (18) pÂdro seg en permanent ryggmargsskade etter  ha kollidert med mÂlburet i en U21-kamp i ishockey l¯rdag. Foto: Finn Eriksen/ Frisk Asker / NTB

Hildisch opererades under natten till söndag och nu har Frisk Asker gått ut med det fasansfulla beskedet. Läkarna har konstaterat att hockeytalangen drabbats av en allvarlig ryggskada som resulterat i förlamning.
– Det är en förfärligt tragisk och overklig situation. Vi är alla i chock. Han har varit en Frisk-kille i alla år. Från att han stod på skridskor för första gången till och med nu, säger en tagen Nicolay Sörensen, ledare i Frisk Asker, till budstikka.no. 
– Det viktigaste för oss är att vara där för familjen och erbjuda vårt stöd. Vi hoppas att Mats ska bli så bra som möjligt.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Fruktansvärt”

Frisk Asker-tränaren Vidar Wold var på plats och såg allting. Han vill verkligen klargöra att det inte var något regelvidrigt agerande från motståndarspelaren som ledde fram till den hemska olyckan.
– Det var så oturligt som du kan tänka dig. Mats är på väg mot målet och lägger all vikt på en skridsko. Lörenskog-spelarens klubba träffar skridskorn på Mats, som faller och träffar målet. Det är en händelse som händer i hockey, men resultatet här är fruktansvärt sorgligt, säger Wold till norska sajten.

Mats Hildisch, Frisk Asker
– 20201008. Frisk Asker-spilleren Mats Hildisch (18) pÂdro seg en permanent ryggmargsskade etter  ha kollidert med mÂlburet i en U21-kamp i ishockey l¯rdag. Foto: Finn Eriksen/ Frisk Asker / NTB

Norska klubben skriver på sin officiella webbplats att Hildisch förväntas bli kvar på sjukhuset veckan ut. Därefter ska han förflyttas till ett sjukhus i Sunnaas för att påbörja sin rehabilitering.

Mats Hildisch representerade det norska U18-landslaget ifjol och gjorde debut för Frisk Askers A-lag i den norska högstaligan den här säsongen. Men nu är hela hockeykarriären tyvärr över för 18-åringen.

LÄS MER: SHL-profilen Robin Figrens oväntade Leksandshån: ”Vad är det där för nåt!?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!