Trovärdiga uppgifter i Nordamerika – NHL-gurun övertygad: ”De leder jakten på Henrik Lundqvist”

Henrik Lundqvist vill helst fortsätta spela.
Frågan är bara vilken NHL-klubb som vill ha 38-åringen.
Nu pekar NHL-gurun Bob McKenzie ut vilka som leder jakten på ”King Henrik”.

Han har fått ta farväl av New York Rangers med pompa och ståt. Men häromdagen blev det väldigt tydligt att Henrik Lundqvist inte vill säga hej då till hockeykarriären.

Jakten på Henke

Utan 38-åringen vill fortsätta spela, det erkänner han själv.
”Jag älskar fortfarande att tävla. Jag älskar fortfarande den här sporten och jag vill fortfarande VINNA”, skrev ”Henke” på Twitter.

Henrik Lundqvist, NHL
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Därmed har Lundqvist tagit död på alla spekulationer om att karriären kommer att ta slut efter avskedet till Rangers. Efter 15 år i en och samma NHL-klubb börjar nu jakten på en ny till kommande säsong.

Hittills har det ryktats mest om NHL-lagen Colorado Avalanche, St. Louis Blues, Carolina Hurricanes och Vegas Golden Knights. Men senaste dagarna har en given favorit tagit över jakten på ”King Henrik”.

”Det är logiskt”

TSN:s trovärdiga hockeyjournalist Bob McKenzie hävdar att Washington Capitals leder jakten på svenske stjärnmålvakten.
”Han kan inte skriva på något förrän fredag men snacket är att Washington är klara favoriter när det gäller ’Kungens’ tjänster och det verkar handla om ett kortare, billigare avtal”, skriver NHL-gurun på Twitter. 

McKenzie ser Capitals som ett väldigt bra alternativ för Lundqvist kommande säsong.
”Det är logiskt för båda parter. Washington får in en skicklig veteran på ett bra kontrakt och han kan hjälpa Ilja Samsonov, som bara är 23 år. Lundqvist får en bra chans att spela matcher i ett lag som kan vara med och utmana. Och dessutom i Metropolitan”, skriver han på Twitter.

Henrik Lundqvist, NHL
200529 New York Rangers Henrik Lundqvist under en intervju den 29 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DA / 595003

Washington får väldigt svårt att behålla stjärnmålvakten Braden Holtby och måste därför plocka in en ny och rutinerad målvakt till nästa säsong. Där passar Henrik Lundqvist perfekt in i rollen.

Stanley Cup-titeln

NHL-laget har höga förhoppningar om att Ilja Samsonov ska ta över som en stormålvakt men just nu har han bara 26 NHL-matcher på kontot. Därför kan lösningen bli att unge ryssen delar målvaktsansvaret med Lundqvist nästa säsong, där svensken även kliver in i en roll som mentor åt 23-åringen.

Henrik Lundqvist har vunnit det mesta som går att vinna under karriären men saknar fortfarande den åtråvärda Stanley Cup-pokalen för att kröna en lång och fantastisk tid mellan stolparna. Hos Washington Capitals skulle han verkligen få en rejäl chans att äntligen få lyfta den väldiga silverpokalen.

LÄS MER: Nya beskedet om storstjärnan Jacob Markström i natt – kan lämna Canucks trots jättesuccén

Följ 08minuter på Facebook!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!