Jonas Eriksson avslöjar nu den allra trevligaste spelaren att döma – och han är värst(!): ”Otrevlig och sur”

Jonas Eriksson har dömt matcher i de allra största sammanhangen.
Men vem är egentligen trevligast – och otrevligast?
Det avslöjar nu profilen.

Jonas Eriksson är en av Sveriges mest meriterade domare någonsin. Svensken har dömt toppmatcher i Champions League, VM och EM – men la 2018 pipan på hyllan.

”Han var trevligast”

Under sin framgångsrika karriär hann alltså Eriksson döma några av de allra största matcherna – och således även de största spelarna. Men vem, av alla superstjärnor, var egentligen trevligast?

140701 Jonas Eriksson, domare och Argentinas Lionel Messi under åttondelsfinalen mellan Argentina och Schweiz under fotbolls-VM den 1 juli 2014 i Sao Paulo. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Det avslöjar han nu.

– Det finns så många som varit och är trevliga. Men om jag får välja en spelare, så väljer jag Raúl González Blanco, lagkapten och nummer 7 i Real Madrid och spanska landslaget. En gentleman, gick alltid att prata med, att föra en diskussion och visade alltid respekt oavsett om jag dömde min första match i Champions League eller var på toppen av min karriär. Jag har dömt honom i fyra olika lag: Real Madrid, Spanien, Schalke och även i Al Sadd i Qatar, och när jag dömt Raúl så har hans lag vunnit, förlorat, fått straffar med sig och mot sig. Så jag har träffat honom i med- och motgång, säger han till Aftonbladet.

Supersågar stjärnan

Men Eriksson nämner även den otrevligaste.

– Jag sa tidigare någon gång att den förre Juventus- och Arsenal-spelaren Stephan Lichtsteiner var den mest otrevliga spelare som jag träffat. Och det står jag för. Mot mig var han alltid otrevlig, vresig, sur, ifrågasättande. Det spelade ingen roll hur matchen gick, vad jag gjorde eller sa … han var alltid otrevlig. Jag har flera före detta kollegor som vittnar om samma sak, så det var inte bara att han hade en dålig dag med mig, säger han.

180615 SVTs programledare Jonas Eriksson i studion under fotbolls-VM den 15 juni 2018 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Jonas Eriksson avslutade domarkarriären efter att ha nobbats från världsmästerskapet 2018. Efter att han slutade har Eriksson vid upprepade tillfällen varit studioexpert vid stora mästerskap.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!