SHL-klubbens enorma mardrömsbesked – flera storstjärnor lämnar: ”Kunde inte tacka nej…”

Rögle gjorde en kanonsäsong.
Nu drabbas man av flera blytunga spelartapp.
Stjärnor som Kodie Curran och Ted Brithén lämnar SHL.

Rögle var säsongens stora utropstecken i SHL. Ängelholms-klubben slutade trea i tabellen, och gjorde således sin bästa säsong någonsin.

Klart: De lämnar

Men man fick aldrig se hur långt det skulle räcka i ett slutspel, då resterande del av säsongen ställdes in till följd av coronavirusets enorma spridning. Och till nästa säsong drabbas Rögle av blytunga spelartapp.

Ted Brithen, Rögle
191228 Rögles Ted Brithén jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Rögle den 28 december 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Föga förvånande står det nu klart att härföraren Ted Brithén lämnar klubben.

– Jag har fått en möjlighet som jag inte kan tacka nej till. Det passar både mig och familjen perfekt att göra det här nu. Men jag har fortfarande kvar drömmen och målsättningen att vinna ett SM-guld med Rögle, säger han till klubbens hemsida.

”En fantastisk story”

Även Kodie Curran, som utsågs till SHL:s bästa spelare, lämnar.

– Kodies utveckling och förvandling som spelare och person sen han kom till oss är en fantastisk story. Jag är stolt över att kunna använda Kodie som exempel på hur vi i Rögle vill att våra spelare ska ges förutsättningar och möjlighet att uppnå sina drömmars mål, säger sportchefen Chris Abbott.

Kodie Curran, Rögle
191010 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Djurgården den 10 oktober 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35674

Det står dessutom klart att Roman Will, Dominik Bokk, Daniel Bertov och Hampus Gustavsson lämnar.

– Vi har gjort en riktigt bra säsong där många av våra spelare lyft sig till nya höjder. Givetvis så ökar därmed deras attraktionskraft och för flera spelare som lämnar oss så handlar det om att få chansen att mäta sig med de allra bästa i världen. Det är ett bra betyg för vår organisation men givetvis så kommer vi att sakna de här spelarna. Vi önskar dem lycka till i framtiden, säger Chris Abbott.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!