Svenskstjärnans osannolika succé i natt – efter blytunga jättetorkan

Det hade gått 20 raka matcher utan mål.
Men i natt lossnade det rejält för William Karlsson.
Vegas-stjärnan bröt måltorkan – med ett hattrick mot Anaheim Ducks.

William Karlsson var en av de mest osannolika hjältarna när Vegas Golden Knights gjorde sin allra första säsong i NHL. Det helt nya laget tog sig hela vägen till Stanley Cup-final, och William Karlsson som tidigare varit en breddspelare i ligan fullständigt vräkte in poäng.

Islossningen i natt

Han följde upp succésäsongen med att förra säsongen göra 56 poäng på 81 matcher – men under hösten och vintern har han haft det betydligt tyngre. Karlsson hade till och med, inför nattens möte, inte gjort mål på 20 raka matcher.

William Karlsson of Vegas Golden Knights during warm-up ahead of the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Karlsson hade inte nätat sedan den 13 december, men fick stor revansch i natt. I matchen mot Anaheim Ducks så inledde Karlsson sitt eget målskytte i slutet av den andra perioden, då han gjorde 3-2 för sitt Golden Knights.

”Vi behöver honom”

Ducks kvitterade i inledningen av den tredje perioden, men William Karlsson var inte färdig – och med två snabba mål hade svensken notterats för ett hattrick. Efter ett stort drama kunde Golden Knights vinna med 6-5 efter förlängning.

Vegas Golden Knights center William Karlsson celebrates after scoring during the second period of an NHL hockey game against the Anaheim Ducks in Anaheim, Calif., Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Chris Carlson)

Och William Karlsson hyllades stort efteråt, och utsågs till matchens spelare.

– Vi behöver honom i storform. Han jobbar så hårt och skapar så många chanser. Det är så skönt att se honom få utdelning. Hoppas det kan komma ännu mer nu, säger coachen Peter DeBoer enligt Expressen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!