Uppgifter: World Cup görs om helt – och återvänder år 2020

Årets World Cup i hockey har precis börjat, men redan nu pratas det om hur turneringen kommer se ut i framtiden. Initierade journalisten James Mirtle från kanadensiska Globe and Mail rapporterar i dag att de styrande vill se att turneringen återvänder om fyra år.
Men upplägget blir annorlunda.

wc

Enligt Mirtle talar allt för att man skrotar experimentet med ett Team Europa och ett Team Nordamerika med U23-spelare. Team Europa chockade hockeyvärlden i går, när man slog USA i öppningsmatchen. Men Mirtles uppgifter gör gällande att man kommer gå tillbaka till en klassisk åtta nationers-turnering om fyra år. Det innebär, förmodligen, att nationer som Schweiz och Slovakien får vara med 2020.

Mirtle uppger också att när man inför årets turnering funderade kring upplägg, så fanns ett förslag att man skulle ha med två kanadensiska lag. Alltså ett Kanada A och ett Kanada B. Det förslaget förkastades dock till förmån för upplägget som är nu.

Vad tycker ni, är det bra om World Cup blir en klassisk nationsturnering eller gillar ni experimentet med U23- och Europalaget?

LÄS MER: Här är Tre Kronors lag i premiären mot Ryssland.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.