Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Tunga skadesmällen för Tre Kronor – han ersätter Detroit-stjärnan

Tungt meriterade backen Niklas Kronwall missar World Cup. Detroit Red Wings-backen är fortfarande skadad och tvingas tacka nej till storturneringen.
– Niklas har jobbat hårt för att hinna komma tillbaka efter sin skada. Nu hinner han inte det och tvingas därför tacka nej till spel. Hampus Lindholm är en tvåvägsback och följsam i sitt spel. Han är en skridskostark back med bra storlek. Han har varit en ledande back i Anaheim under tre års tid, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.
35-årige Kronwall missade 18 matcher i NHL:s grundserie och Red Wings-backen har inte hunnit bli frisk i tid. Även om Kronwall kanske inte är lika framstående i klubb- och landslag som tidigare, skulle hans rutin varit oerhört nyttig för Tre Kronor i World Cup.

KronwallmissarWCFoto: Bildbyrån.

Ersättaren är dock inte vem som helst. Anaheims Hampus Lindholm har, som Grönborg nämner, varit en nyckelspelare i Ducks försvar de senaste säsongerna. Ändå ses han fortfarande som en av ligans största talanger. 22 år gammal förväntas Lindholm bli ännu bättre efter ytterligare några säsonger.
Tre Kronor valde alltså att inte satsa på Dallas Stars offensiva back John Klingberg, som noterades för 58 poäng på 76 matcher förra säsongen.

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

 

Läs mer om...