Karlsson: ”Det sjukaste jag har varit med om”

Tre Kronor visste att Nordamerika skulle gasa på från början. Trots det åkte laget på en sällan skådad överkörning under inledningen av gårdagens match. Det stod 0–2 innan matchen knappt börjat.
– Det är bland det sjukaste jag har varit med om. Det är de värsta två minuterna jag har varit med om som hockeyspelare. De förnedrade oss. Det var ett slag i ansiktet, säger Erik Karlsson till Sportbladet.

Karlsson var själv inne på isen när Nordamerika fick två frilägen. Han orsakade dessutom en straff. Karlsson säger att det var hårda ord på bänken, men inte mellan spelarna.
– Alla sa det nog till sig själva. Som med mig: Jag sa till mig själv att om inte jag vaknar upp kommer jag sänka mina lagkamrater, säger han.

Tre Kronor hämtade sig från smällen och Patrik Berglunds kvittering till 3–3 i mitten av sista perioden räckte för att laget skulle ta sig till semifinal. Erik Karlsson var inblandad i målet, då han sköt ett perfekt skott för Berglund att styra in.
– Det visar vilken otrolig styrka vi har som lag, att vi kan ”resetta” och komma tillbaka efter den starten, säger Karlsson till Sportbladet.

karllllFoto: Bildbyrån.

I nattens match slog Kanada Team Europa med 4–1. Det innebär att Kanada är klar etta i den gruppen och får möta antingen Ryssland (om man slår Finland i kväll) eller Nordamerika.
Tre Kronor är etta i sin grupp och för möta Team Europa kl. 19 på söndag i sin semifinal.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.