Stefan Edbergs drag som tennisvärlden än idag skrattar åt – efter slaget så hårt att motståndaren ramlade(!)

Stefan Edbergs drag som tennisvärlden än idag skrattar åt – efter slaget så hårt att motståndaren ramlade(!)

Stefan Edberg var inte bara en gigant på tennisplanen.
Han spelade fantastiskt underhållande tennis.
Och det här klippet bevisar exakt hur skön han verkligen var – även under matcher.

Under några år var Sverige oerhört bortskämda när det kommer till talanger och världsstjärnor inom tennis. Björn Borg är kanske den största svenska idrottsstjärnan genom tiderna, med otaliga stora titlar. Och det dröjde inte länge efter han slutade innan en annan svensk monstertalang kom fram.

Otroligt framgångsrik

Efter att Borg lagt sitt racket på hyllan kom nämligen Stefan Edberg och tog över. Edberg vann hela sex Grand Slam-titlar och var dessutom världsetta 1990 – och än i dag klassas han som en av de riktigt stora både i tennisvärlden, och inom svensk idrott. Men med Edberg handlade det inte bara om att han vann tävlingarna.

911020 Tennis, Stockholm Open: Fredrik Belfrage, speaker och Stefan Edberg, Sverige. Foto: BILDBYRÅN

Utan faktiskt så handlade hans popularitet lika mycket om hur han vann tävlingarna. Stefan Edberg spelade offensiv och aggressiv tennis, alltid på attack. Han var dessutom känd för att ha en blytung serve och han var snudd på otröttlig vid baslinjen, vilket gjorde att han alltid hittade ett sätt tillbaka in i matcherna. Edberg var dessutom en gentleman när det kom till spelet, och bjöd alltid på det där lilla extra. Han kanske inte alltid tog spelet lika seriöst som sina konkurrenter, och det var det som gjorde att så många fattade tycke för honom.

LÄS MER: När Andre Agassi öppet hånade Roger Federer – fick sedan publiken att tokjubla över det briljanta svaret

Helsköna draget

Och om just detta finns det oerhört många exempel – men ett sticker ut lite extra. I en match för många år sedan drog Edberg iväg en av sina patenterade servar, och den här gången så pass rejält att motståndaren faktiskt ramlade i ett försök att stoppa bollen. Det betydde också att Edberg vann gemet – och direkt efter gjorde han någonting som ingen nutida tennisstjärna skulle göra.

Foto: Instagram

Under den lilla pausen mellan gemen gick nämligen Edberg direkt från serve-esset – till att ställa sig och dricka Coca Cola. Detta uppmärksammades på ett tenniskonto på Instagram, och gillamarkeringarna fullständigt haglade in. Och det är bara att hålla med – vilket otroligt häftigt drag av Edberg!

LÄS MER: Föräldrarnas geniala knep mot Björn Borg – med ett enkelt hot blev svensken en av världens bästa: ”Han var hopplös”