När Borg och McEnroe hamnade i luven på varandra igen – och handgemänget hängde i luften i mataffären

När Borg och McEnroe hamnade i luven på varandra igen – och handgemänget hängde i luften i mataffären

De hade några episka dueller på tennisbanan.
År senare möttes Björn Borg och John McEnroe igen.
Den gången i mataffärer – och då vägrade båda ge sig.

Björn Borg mot John McEnroe. Det är fortfarande en av tennisvärldens allra häftigaste och mest klassiska dueller någonsin. Duon möttes hela 22 gånger under karriären, och det slutade alltid med sevärda och extremt minnesvärda matcher.

Otroliga duellerna

John McEnroe var en jätteprofil inom tennisen och med sitt ständiga utåtagerande, sin karisma och sitt heta temperament så blev han snabbt en spelare som alla hade en åsikt om, och som verkligen satte avtryck i sporten. Samtidigt var hans största rival Björn Borg, en betydligt mer lågmäld svensk – men på planen var de betydligt mer lika.

Foto: Youtube

Wimledon-finalen 1980 mellan just Borg och McEnroe räknas fortfarande som en av historiens bästa tennismatcher, och ofta när turneringens historia pratas om så nämns ofta matchen som en given höjdpunkt. 2017 så blev matchen till och med en film, då ”Borg” hade premiär.

Än i dag pratar Borg och McEnroe mycket och gott om varandra så fort de får chansen, och rivaliteten har numera snarare övergått till en fin vänskap.

Klockrena reklamen

Och en gång så stötte faktiskt Borg och McEnroe på varandra i en mataffär – och då blev det direkt krig igen. I en klockren reklamfilm från 2007 av Tesco, Storbritanniens största dagligvaruhuskedja, så inleds det hela med att McEnroe ska plocka ett äpple, men plötsligt dyker Borg upp och snor det rakt framför näsan.

Foto: Youtube

Det är bara början av en duell i mataffären – där ingen vill ge sig om att bli den förste att plocka på sig grejerna. Det hela slutade dock oavgjort, kan man väl säga, då McEnroe kommer först till kassan – men där Borg plötsligt får hjälp av en anställd bredvid, till McEnroes stora olycka.

Snacka om två störtsköna legendarer som verkligen kan bjuda på sig själva!

LÄS MER: Så många miljoner fick Zlatan för italienska melodifestivalen – skänker bort ALLT till välgörenhet

Få våra nyhetsbrev!