När Björkman fick frispel och bjöd på tidernas mest episka vredesutbrott

John McEnroe gjorde sig känd för sitt vilda temperament på banan. Men det finns även andra exempel på när tennisspelare blivit rejält förbannade. En av dem är Jonas Björkman som blev skogstokig i Wimbledon och det med råge.

Det var i Wimbledon-matchen mot tjecken Tomas Berdych som Jonas Björkman skulle visa prov på sitt temperament. Efter att huvuddomaren först ändrat ett domslut på Berdych serve, från ute till inne, blev Björkman rejält irriterad. När han i nästa duell slog bollen i nätet tappade han fattningen totalt. Med ett rejält skrik gav han sig på domaren och skrek några väl valda ord som ”luder” och ”din jävla dåre” på svenska.

Publiken blev knäpptyst och ingen förstod vad han sa, men åskådarna kunde likt kommentatorn konstatera att det nog inte rörde sig om en kärleksförklaring. Björkman förlorade till slut matchen med 3-1 i set i den fjärde rundan och några år senare förklarade han att han aldrig gjort något sådant tidigare.
– Det var väl inte de vackraste orden man har sagt. Jag hade haft lite problem med den här domaren så det blev lite ketchup-effekt, sa Björkman till Sveriges Radio.
– Folk blev helt chockade. Det var första gången jag reagerade på det sättet. Men man lär sig av misstagen och det är ingenting jag kan gömma mig ifrån.

Värre blev det när hans son upptäckte klippet några år senare. Björkman har berättat att han en kväll helt plötsligt hörde sitt eget utbrott hemma i huset. Då hade hans son hittat klippet och tittat på det på datorn. Det ledde till en rätt speciell diskussion för pappa Björkman.
– Vissa får förklara att jultomten inte finns, andra får förklara vad man har gjort tidigare i sitt liv. Det var en intressant konversation att förklara vissa ord som jag hade valt, sa han till Sveriges Radio.

LÄS MER: Här bjuder Jonas Björkman på klockrena imitationer av tennisprofiler

Se Jonas Björkmans fullständiga raseriutbrott här: