Jättedramat: Här kollapsar spelare mitt under matchen – i katastrofdrabbade Australien: ”Kunde inte andas”

Dramatiska bilder utspelar sig i Australian Open.
På grund av den massiva brandröken har flera spelare haft problem med hälsan – och Dalila Jakupovic tvingades avbryta sin match efter en massiv hostattack.
– Det var riktigt hemskt, säger hon.

Skogsbränderna har härjat i Australien i flera månader, och har skördat otaliga liv i såväl djur- som människoriket. Under tisdagen drog Australien Open igång – med utomhusmatcher, trots att allmänheten varnats för att vistas utomhus.

”Jag kunde inte andas”

Beslutet att låta Australian Open spelas, dessutom utomhus, var kritiserat på förhand – och redan under den första dagen fick det katastrofala följder. Matchen mellan Dalila Jakupovic och Stefanie Vögele tvingades avbrytas, efter att båda haft problem med hälsan.

Foto: Skärmdump/Twitter

Värst var det för Jakupovic, som fick en så pass kraftig hostattack att hon kollapsade på banan, och fick hjälp av läkare ut från arenan.

– Det var riktigt hemskt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag var verkligen rädd att jag skulle kollapsa eftersom jag inte kunde gå längre, säger hon till BBC, och fortsätter:

– Jag kunde inte andas längre, jag föll i marken. Jag har varken haft astma eller andningsproblem, jag gillar egentligen hetta.

”Kunde knappt röra mig”

Även under matchen mellan Eugenie Bouchard och Xiadoi You utspelade sig dramatiska bilder. Bouchard tvingades ta en time out på grund av smärtor i bröstet, samtidigt som hennes motståndare, You, vittnade om kramper och att hon ”knappt kunde röra sig”, enligt Fox Sports.

Foto: Skärmdump/Twitter

På anläggningen Melbourne Park, där turneringen arrangers, finns förutom utomhusbanorna även tre stora arenor med tak – samt åtta inomhusbanor. Vad som händer i fortsättningen är oklart.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!