Den gången tennisvärlden fick se den absolut sjukaste serven någonsin

Andy Roddick var känd för sina stenhårda servrar.
Men en gång överträffade han till och med sig själv.
Det med en stenhård serve – som borrade sig ner i marken.

Andy Roddick hade en sagolik tenniskarriär, och när han la racketet på hyllan kunde han se tillbaka på många, många framgångsrika år i den absoluta världseliten. Totalt blev det en Grand Slam-titel – på Flushing Meadows 2003 då han vann US Open efter finalseger över spanjoren Juan Carlos Ferrero – men hade det inte varit för en viss Roger Federer hade det troligtvis blivit betydligt fler.

På sjätteplats någonsin

Vid sidan av OS Open-triumfen så hann Roddick nämligen med att förlora hela tre Wimbledon-finaler, samtliga mot just Federer, men amerikanen fick ändå vara världsetta i totalt 13 veckor, från slutet av 2003 till början av 2004. Karriären avslutades 2012, och Roddick är kanske inte ihågkommen som en av de allra bästa genom tiderna, men det är faktiskt en sak som få någonsin kunnat bräcka honom på.

Foto: Youtube

Under hela karriären var nämligen Roddick världskänd för sina makalöst stenhårda servar, och en i dag klassas han faktiskt som den kanske mest hårdslående spelaren någonsin. Ser man till officiellt statistik så är Roddick även där med i toppen, då han är den som haft den sjätte hårdaste mätta servern någonsin, med makalösa 253(!) kilometer i timmen.

Klockrena videon

Men en gång lyckades Roddick överträffa även sig själv – och det med råge. I ett klassiskt Youtube-klipp så tog Roddick i för kung och fosterland när han servade bollen över nätet, men sedan kunde bara motståndaren och hela publiken titta sig runt förvirrat.

Foto: Youtube

Bollen hade nämligen borrat sig fast rakt ner i gruset – utan en enda studs. Det hela var visserligen en reklamfilm för Powerade, och inte hämtat från någon riktig match, men helt omöjligt kanske det inte skulle vara att det hände i verkligheten, med tanke på Roddicks ursinniga kraft i servrarna.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!