SVT-profilen Staffan Lindeborg gör comeback – klar för nytt spännande uppdrag: ”Det känns helt rätt”

Staffan Lindeborg har slutat referera idrott.
Men nu gör profilen comeback som radiopratare.
– Det känns helt rätt, säger produktchefen Daillou Axelsson.

Staffan Lindeborg är en av våra allra största sportmedia-profiler. Han är otroligt omtyckt av de svenska folket och blivit enormt folkkär. Lindeborg refererade sin första idrottshändelse redan 1979 och var sedan ett återkommande inslag när de största matcher eller mästerskapen spelades.

Gör nu radiocomeback

År 2019 meddelade han att han slutar som sportkommentator. Han spenderade totalt 50 år på Sveriges Radio och SVT, och lämnade stora skor att fylla på kanalerna.

160211 SVT:s Staffan Lindeborg under en bordtennismatch i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Men nu är Staffan Lindeborg tillbaka inom radion. Radiokanalen ”Rockklassiker” lanserar i samarbete med Stryktipset programmet ”90 minuter + tilläggstid” som ska prata om Englands största fotbollsstäder.

Många av våra lyssnare älskar fotboll och för dem är lördagar lika med engelsk fotboll. Ambitionen med vårt program är att lyssnarna ska komma i stämning inför eftermiddagarnas matcher, säger Daillou Axelsson i ett uttalande och fortsätter:

”Känns helt rätt”

Musik har alltid haft en stor plats i den engelska fotbollskulturen så det känns helt rätt för Rockklassiker med ett program som binder samman fotboll och musik.

Staffan Lindeborg kommer att vara bisittare tillsammans med Emelie Ölander och under ledning av Jonas Nilsson.

150525 SVTs Staffan Lindeborg inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Hammarby den 25 maj 2015 i Helsingborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LÄS MER: Efter sjukdomsbeskedet: Här stöttar Börje Salming dottern Bianca i friidrotts-EM – på plats i München