Sveriges starkaste man bjuder på mäktig hyllning till jätten Daniel Ståhl – efter gympasset ihop: ”En stor man”

Sveriges starkaste man bjuder på mäktig hyllning till jätten Daniel Ståhl – efter gympasset ihop: ”En stor man”

Hur stark är egentligen Daniel Ståhl?
Här ger Sveriges starkaste man, som tränat med diskusstjärnan, sin dom.
– Han skulle kunna bli jätteduktig i strongman, säger Johnny Hansson till Sportbibeln.

Johnny Hansson hade förvisso länge varit uppe och hotat med topplaceringar, men det var ändå en liten överraskning att han blev Sveriges starkaste man 2020. Den två meter långe och 175 kilo tunge superlyftaren vann titeln för första gången tidigare under hösten, och han gjorde det på imponerande vis.

Träningen med Ståhl

Under tävlingen så lyfte Hansson bland annat ett stockliknande redskap på 190 kilo, han gick med ett 200 kilo tungt kors på bröstet hela 42 meter – och gjorde fyra reps marklyft med en stum stång på 340 kilo. I strongman-sammanhang är Johnny Hansson långt ifrån någon doldis, men för den breda idrottsmassan i Sverige så var han, innan vinsten i Sveriges starkaste man, för de allra flesta ett okänt namn.

Foto: Instagram

Men en som hade koll på honom var Daniel Ståhl. På Instagram har man under året kunnat se att Johnny Hansson och diskusstjärnan tränat ihop i gymmet, och det lär ha varit en intressant syn.

”Helt klart potential”

Daniel Ståhl är inte direkt pytteliten själv, då han väger cirka 155 kilo och är två meter lång.

– Vi har en gemensam samarbetspartner som ville fotografera oss lite. Daniel är ju en stor och stark man som tycker gymträning är intressant och kul. Han var med och testade lite strongman-grenar och han har helt klart potential, säger Johnny Hansson till Sportbibeln.

Foto: Instagram

Framöver ser även Hansson själv framemot att kliva in i Ståhls hemmaplan.

– Vi har sagt att jag ska vara med och se vad jag klarar av att kasta någon gång. Daniel har ju lagt ner många år på att förfina tekniker, men om han hade velat hade han kunnat bli jätteduktig i Strongman. Han har ju många viktiga tävlingar nästa år, bland annat OS, så det var inte så jätteseriöst när vi körde ihop. Det finns ju en ganska stor skaderisk. Men han gjorde bra ifrån sig, helt klart, säger Hansson.

Förklarar skillnaden

Hansson menar att de bådas fysik skiljer sig en hel del åt.

– Han har lite längre armar kanske, och sen är inte muskelmassa på armar och axlar någonting han strävar efter. Han är nog dock mycket mer explosiv i bålen, samtidigt som jag, i min sport, kanske behöver mer armstyrka och muskelmassa. Det är olika fysiker som är byggda för olika saker, säger Hansson.

LÄS MER: Jätten Daniel Ståhl avslöjar – så OTROLIGT mycket lyfter han i gymmet: ”Jag vill göra ännu mer”

https://www.instagram.com/p/CGoz1mFA4QF/
https://www.instagram.com/p/CFsVR0sAioa/
https://www.instagram.com/p/CGSPkeBgNWW/

Få våra nyhetsbrev!