Sveriges sluga plan inför fotbolls-VM – tar hjälp av hemlige spionen Lars Lagerbäck

I sommar ska Sverige göra upp med regerande världsmästaren Tyskland.
Då plockar svenska landslaget in sin hemliga spion: Lars Lagerbäck.
– Tjänstefel om jag inte lyssnar med Lasse, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren till TT.

När Janne Andersson tog över som förbundskapten för Sverige efter EM 2016 var ett av hans första beslut att plocka in Lars Lagerbäck som rådgivare. Men sedan gick Lagerbäck vidare till att ta över Norges landslag.

Ändå fortsätter han vara en hemlig spion för svenska landslaget och inför sommarens fotbolls-VM tar Janne återigen hjälp av Lasse. Inför Sveriges möte med regerande världsmästaren Tyskland kliver Lagerbäck in.

”Vi tömde honom helt”

Och delar med sig av sina erfarenheter från när Norge föll med 0-6 mot tyskarna.
– Vi tömde honom på vilka intryck han hade av tyskarna. Det handlar hela tiden om att söka kunskap och söka information. Det är inget som kommer att landa hos mig utan vidare, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren till TT och dementerar att Lagerbäck ska ha någon officiell roll i VM.
– Nej, Lasse är inte med överhuvudtaget. Det var mer som att han och jag är goda vänner. Han är en av dem som mött Tyskland senast i en tävlingsmatch. Då kände jag att ”tjänstefel om jag inte lyssnar med Lasse vad han har att säga”, mer än så var det inte. Det är viktigt ändå att träffa de personer som kan lite om de motståndare som kommer.

Komplett genomgång av scouterna

Vad Lagerbäck faktiskt sa om Tyskland vill inte Wettergren avslöja. Men under torsdag och fredag kommer hela svenska landslagsledningen få en utförlig rapport från VM-scouterna Lars Jacobsson (Sydkorea), Roger Sandberg (Tyskland) och Tom Prahl (Mexiko).
– Vi ska gå igenom motståndarna rejält, i detalj. Hittills har vi tittat på dem var för sig, nu är det scouterna som ska avlägga en rapport. Det ska bli intressant att höra vilka intryck de har fått, säger Wettergren till TT.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

”Chippen” om värsta motståndet: ”Lagerbäck tyckte han var medioker”