Svenska skräcken inför friidrotts-VM – utsattes för mardröm direkt i Qatar: "Det stank kloak..."

Svenska skräcken inför friidrotts-VM – utsattes för mardröm direkt i Qatar: ”Det stank kloak…”

.

Sverige har landat i Qatar för friidrotts-VM 2019.
Men landslaget får börja med uppförsbacke direkt.
På grund av mardrömmen på hotellet där landslaget ska bo under världsmästerskapet, rapporterar SportExpressen.

Under tisdagen landade svenska friidrottslandslaget i Doha, Qatar, för friidrotts-VM som börjar på fredag. Men när svenska landslaget kom till Ezdan Hotel, där de ska ha sin bas, möttes de av en riktig skräck.

Svensk skräck inför friidrotts-VM

Planen var att både Sverige och det norska landslaget skulle bo tillsammans på hotellet i centrala Doha. Redan efter bara några timmar på plats var ändå mardrömmen total.

Armand Duplantis, friidrotts-VM
190824 Armand Duplantis of Sweden celebrates during the Finnkampen day 1 on August 24, 2019 in Stockholm.
Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Norrmännen valde att checka ut och byta hotell direkt – på grund av alldeles för äckliga hotellrum.
– När vi var på besök här inför VM blev vi visade helt andra rum, med en helt annan standard. Nu fick vi mycket sämre rum, som är väldigt ohygieniska. Det stank kloak, fanns mygg i badrummet och var dålig luft. Utövarna kände direkt att vi inte kunde vara kvar. Och då drog vi, säger norska idrottschefen Erlend Slokvik till SportExpressen.

”Det har luktat konstigt…”

Sverige har upplevt precis samma problem med hotellrum som luktar illa. Men svenskarna har tyvärr inte möjlighet att byta hotell, så som norrmännen gjorde.
– Vår bild är att det är ett väldigt enkelt boende, alla rum är inte okej. Vissa har vi bytt för att det har luktat konstigt, säger svenska förbundskaptenen Karin Torneklint till kvällstidningen.
– Vissa rum har haft en konstig doft och då har vi försökt lösa det genom att byta. Vi vet inte vad det är som luktar, men är det inte okej så byter vi.

Karin Torneklint, friidrotts-VM
180805 Karin Torneklint, head coach of Sweden, during a press conference ahead of the European Athletics Championships on August 5, 2018 in Berlin.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170190

För Norge var det en självklarhet att byta hotell för att inte riskera att utövarna blir sjuka under VM. Norrmännen rekommenderar även svenskarna att byta hotell, men i nuläget ser det omöjligt ut.

Det blir helt enkelt alldeles för dyrt för svenska landslaget att byta hotell med bara två dagar kvar till friidrotts-VM.

LÄS MER: Kända TV-profilen lämnar Sverige – här är nya jobbet: ”Det har varit jäkligt jobbigt”

Jätteskandalen bara två(!) dagar innan friidrotts-VM – tre VM-stjärnor stoppas från att tävla: ”Fruktansvärt”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);