STORT GRATTIS! Robert Gustafsson fyller 59 år – ärliga orden från Tony Rickardsson om klassikern

STORT GRATTIS! Robert Gustafsson fyller 59 år – ärliga orden från Tony Rickardsson om klassikern

Robert Gustafsson är en av Sveriges mest hyllade komiker.
Som i dag fyller hela 59 år och då minns vi så klart den oförglömliga klassikern med Tony Rickardsson.
– Jag har varit väldigt stolt över den, har speedwaylegendaren berättat.

Så många gånger som Robert Gustafsson har klivit ut på scenen och förgyllt hela Idrottsgalan genom åren. Gång på gång har svenske stjärnkomikern bjudit på skrattsalva efter skrattsalva genom att leverera humor i absolut världsklass.

Gustafssons show

De allra bästa stunderna är ju så klart när Gustafsson klädde ut sig och imiterade speedwayikonen Tony Rickardsson vid tre olika tillfällen. Länge handlade det om att motorhjälten aldrig fick vinna pris på Idrottsgalan trots att han skrev svensk idrottshistoria och vann VM-guld på löpande band.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Robert Gustafsson, komiker
STOCKHOLM 20191129 Robert Gustafsson spelar den store privatdetektiven i ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” Foto Henrik Montgomery / TT kod 10060

Men så när han vann det historiska sjätte VM-guldet 2005 fick Rickardsson den stora äran att äntligen få vinna ett efterlängtat pris på Idrottsgalan. Och självklart var dubbelgångaren där för att överlämna priset till honom.

LÄS MER: Robert Gustafsson får hela idrotts-Sverige att skratta med oväntade friidrottstävlingen: ”Roligaste jag sett!”

Rickardssons ord

Det är verkligen en riktigt tv-klassiker när Gustafsson kommer ut i speedwaykläder och hävdar att han ”inte är bitter”. Rickardsson har också njutit av minnesvärda stunderna på Idrottsgalan.
– Det var jätteroligt, jag har varit väldigt stolt över att någon har velat imitera mig. Det känns som en stor grej. Men det är många som kanske inte är så idrottsintresserade som kommer fram och säger ”det är ju du som aldrig vann någonting”. Då är det Roberts imitationer de tänker på, har Tony berättat i en intervju med Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Robert Gustafsson, Tony Rickardsson
060116 Idrott, Idrottsgalan, Prisutdelning, Årets Manlige Idrottare: Tony Rickardsson hyllas av Robert Gustafsson © Bildbyrån – 41865

Rickardsson har faktiskt inte tyckt att det var särskilt jobbigt, som många andra säkert tyckt, utan såg det som att Gustafsson ändå tog en viktig fajt för motrsporten.
– Livet handlar om att ge och ta. Tittar man på vad Robert sa så tyckte han ju att det var tråkigt att motorsporten fick så få priser. Det var ju en friidrottsgala där ett tag och en del andra sporter kom i skymundan. Som representant för en mindre sport var man tvungen att vinna VM fyra-fem gånger för att ens få komma till Idrottsgalan. Det var lite märkligt, erkänner speedwayhjälten för kvällstidningen.

LÄS MER: Robert Gustafsson bjuder på rent humorguld när han får totalpanik flera hundra meter upp i luften: ”Haha”

Tony Rickardsson minns även den gången han satt vid honnörsbordet och bredvid bortgångna prinsessan Lilian.
– Haha, hon hade ingen aning om vem det var han imiterade så jag fick viska till henne; ”jag tror att det är mig det handlar om”, säger Tony med ett skratt.

Dela artikeln för att hylla Robert Gustafsson på födelsedagen!

Se videon: