Sista orden från Frank Andersson till nära och kära på sjukhussängen: ”Det var jättefint”

Frank Andersson har somnat, 62 år gammal.
Nu berättar nära och kära om hans sista tid i livet på Karolinska sjukhuset.
– Det var ett jättefint sista samtal, säger vännen Robert Gidlöf till SportExpressen.

Under söndagen gick en av svensk idrotts absolut största hjältar och mest älskade idrottsmän bort. Frank Andersson blev 62 år och somnade in på Karolinska sjukhuset efter komplikationer från en tuff hjärtoperation.

Franks sista tid i livet

Vid hans sida under de sista timmarna på sjukhuset fanns brorsonen Svante, brodern Tommy, ex-sambon Jeanette, dottern Montana och nära vännen Robert Gidlöf. Nu berättar de om Frank Anderssons sista tid i livet.
– Han hade ett stort hjärta, men det var inte tillräckligt starkt den här gången. Den här matchen blev för tuff. Det hände något och läkarna vet inte exakt vad som hänt. Vi stängde av när det inte fanns någon hjärtaktivitet. Organen slogs ut. Jag satt bredvid och han somnade in fridfull. Det var ingen smärta, säger Svante Andersson till SportExpressen.

Frank Andersson
150318 Frank Andersson under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm.
Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

”Jättefint sista samtal”

Nära vännen Robert Gidlöf har känt Frank Andersson i nära 35 år och under de senaste månaderna har Frank även bott hos Gidlöf. Nu berättar vännen om sista samtalet med Frank och 62-åringen beskrev Gidlöf som den finaste vän man kunde tänka sig.
– Vi satt i över två timmar och vi skrattade och skämtade. Det är så overkligt. Det var ett jättefint sista samtal, men det var ju inte som att vi tog avsked. Vi planerade framtiden och hur vi skulle lägga upp träningen efter operationen, säger han till SportExpressen.
– Han har varit så fruktansvärt stark den sista tiden och planerat framtiden, men han orkade inte till sist. Han orkade inte den här matchen, trots att det kändes som varenda läkare försökte hjälpa honom.

Frank Andersson
110204 Dans, Brottning Let’s Dance: Frank Andersson.
© Bildbyrån – 85826

”Han skojade om det”

Även agenten och nära vännen Mattias Frisk berättar om sitt allra sista möte med Frank.
– Jag var där och hälsade på i fredags efter operationen. Då var han vid medvetande. Jag var glad att han var vaken och vi satt och pratade och han var ju en fighter så han sa att det här ska nog gå, säger Frisk till Sportbladet.
– Han skojade ju om att han skulle somna in, men sa att han hoppades att han skulle vakna. Det gjorde han ju och operationen var lyckad, och jag tänkte att det här funkar nog. Men till slut gick det i alla fall inte. Jag saknar honom redan, det tror jag alla gör. Alla hans roliga sidor, men nu är jag mest ledsen för hans barn. Det är dem jag tänker på nu.

Frank Andersson är en av Sveriges största idrottshjältar genom tiderna och var en av världens bästa brottare under sin aktiva karriär. Det blev 1 OS-brons, 3 VM-guld, 2 VM-silver, 4 EM-guld och 3 EM-silver för Frank som var en av de framgångsrika ”56:orna”.

Dela artikeln för att hylla en av våra största idrottshjältar, Frank Andersson!

LÄS MER: Frank Andersson är död – blev 62 år gammal

Björn Borg stora sorg – efter vännen Frank Anderssons död: ”Saknaden är redan enorm”