Sebastian Samulessons stora kritik – mot skandalscenerna under OS: ”Det fungerar inte…”

Det är OS mest omtalade ämne hittills.
Nu riktar Sebastian Samuelsson kritik efter det positiva dopningstestet på 15-åriga(!) Kamila Valieva.
– Systemet fungerar inte, säger han.

Det har varit OS stora samtalsämne hittills. 15-åriga(!) Kamila Valieva var en given faktor i att Ryssland vann lagguldet i konståkning tidigare i veckan, men man fick inte jubla särskilt länge. Direkt efteråt uppdagades nämligen att Valieva testat positivt för dopning – redan i december.

”Det är beklagligt”

Att hon fått tävla över huvud taget, trots att det funnits ett positivt dopningstest, har mötts av enorm kritik, men man har menat att det inte har bekräftats helt. Men i helgen kom beskedet att testet var helt positivt, och nu är Ryssland i kamp mot IOK om att hon ska få fortsätta tävla trots beskedet – med hänvisning av hennes unga ålder.

220208 Sebastian Samuelsson of Sweden after men’s biathlon 20 km individual during day 4 of the 2022 Winter Olympics on February 8, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Den stora soppan har inte undgått Sebastian Samuelsson, som under sin karriär gått i bräschen för att bli av med dopning.

– Jag tycker att det är beklagligt. Och framför allt om man har testat positivt redan som 15-åring, då visar det på ett system som inte fungerar. Jag tycker att det är väldigt synd, säger han till Expressen.

”Väldigt van vid det…”

Sebastian Samuelsson har aldrig varit rädd att sticka ut hakan mot framför allt Ryssland, och förvånas inte att det ännu en gång hamnar i centrum under ett OS.

– Jag är väldigt van vid det, de där fallen kommer hela tiden. Och det gäller att bara fokusera på sitt, säger han.

220208 Sebastian Samuelsson of Sweden ahead of the men’s biathlon 20 km individual during day 4 of the 2022 Winter Olympics on February 8, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

I dagsläget väljer dock Samuelsson att hålla tillbaka lite med sin kritik. Tidigare under karriären har hans kritik mot Ryssland lett till hot och hat.

– Det är ingenting som jag har funderat på så mycket. Det är som det är och nu är de här, vi får förhålla oss till det. 

LÄS MER: Frida Karlssons oväntade gest på prispallen – plötsligt vänder hon sig om mot Jonna Sundling

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!