Sarah Sjöströms nya, ärliga ord – om förlusten av dubbla världsrekord på kort tid: ”Man får inte bli…”

Sarah Sjöström har blivit av med två världsrekord på kort tid.
Men det är ingenting som den svenska superstjärnan lägger allt för stort fokus vid.
– Man får inte bli girig, säger hon.

Det har varit ett år som verkligen går att dela in i två kategorier för Sarah Sjöström. Hon åkte på en oturlig skada förra vintern efter att ha halkat på en isfläck och gjort illa armbågen. Det påverkades hennes prestation i OS där hon inte alls var i fullt slag, och reste hem med ”bara” en silvermedalj.

Hyllade Sjöström

Men på hösten har den gamla Sarah Sjöström visat sig, och prickade verkligen formen under det just avslutade kortbane-VM i Abu Dhabi. Det blev stor medaljsuccé för den svenska superstjärnan som lämnade VM med hela sju(!) stycken medaljer.

Hon tangerade även sitt världsrekord i lagkapp, men tappade också ett under mästerskapet. Hongkongsimmaren Siobhan Haughey slog svenskans fyra år gamla rekord på 200 meter fritt.

210711 Sarah Sjöström intervjuas av media under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Då passade Haughey på att hylla Sjöström efter loppet, och nu svarar svenskan efter den tappade rekordnoteringen.

– Hon har ju jagat det där världsrekordet ganska länge nu så det känns bara häftigt att man har haft ett världsrekord som någon har försökt att slå många gånger. Jag anade att det skulle ske på ett VM om något, säger hon till Sportbladet.

”Får inte bli girig”

Det var andra gången på kort tid som Sarah Sjöström blev av med ett av sina flera världsrekord. Innan VM slog amerikanskan Kelsi Dahlia hennes gamla notering på 100 meter fjäril med endast två hundradelar.

– Det är inget man går och hem och gråter över, speciellt inte när man fortfarande har fyra världsrekord. Man får inte bli girig, säger Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström, simning
210726 Sarah Sjöström of Sweden looks dejected after competing in women’s 100m butterfly swimming final during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0169

Den svenska superstjärnan menar att just de två världsrekorden blir svåra att ta tillbaka. Hon har däremot siktet inställt på andra toppnoteringar.

– Jag har bra möjlighet på 50 meter frisim och 50 meter fjäril. Jag har försökt några gånger under säsongen men jag tror att jag förhoppningsvis kanske är mer redo för det nästa säsong, säger hon.

LÄS MER: Sarah Sjöström avslöjar vågade draget mitt under VM – erkänner efter loppet: ”Var kanske dumt att testa…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!