Så nära var VM-guldhjälten Daniel Ståhl att lägga av – nu är han BÄST i världen!

Så nära var VM-guldhjälten Daniel Ståhl att lägga av – nu är han BÄST i världen!

.

Daniel Ståhl har vunnit VM-guld!
Svensken är världens bästa diskuskastare just nu.
Men nu avslöjas det hur nära han var att faktiskt lägga ned karriären.

Inför friidrotts-VM var Daniel Ståhl den stora favoriten i herrarnas diskus. Han gjorde heller ingen besviken i måndagskvällens diskusfinal.

VM-guld till Daniel Ståhl

I tredje försöket drog Ståhl iväg ett kast som mättes till 67,69. Inte jättelångt men fullt tillräckligt för att bärga det efterlängtade VM-guldet i Doha.
– Det här var fantastiskt. Det är mycket känslor i min kropp just nu, många tankar. 67,69 är egentligen ingenting, men i mästerskap är det guld som gäller och det var jag som vann. Det känns helt underbart, säger Ståhl efter VM-guldet enligt SportExpressen.

Daniel Ståhl, VM-guld
190930 Daniel Ståhl of Sweden celebrates after the men’s discus throw final during day 4 of the IAAF World Athletics Championships on September 30, 2019 in Doha.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88035

VM-guldet var pricken över i:et på en fantastisk säsong för ”Ståhlmannen” som både slagit svensk rekord och noterats för det längsta diskuskastet i världen på hela 11 år med sitt mäktiga 71,86 i somras. Det är svårt att tro efter det så jobbiga året 2015 – då svenske VM-guldhjälten var nära att lägga ned karriären.

Ståhl nära att lägga av

Tränaren Vesteinn Hafsteinsson berättar hur nära det faktiskt var att Ståhl avslutade diskuskarriären för fyra år sedan.
– 2015 hade han problem med olika saker i relation till sin kroppsvikt och det var ostabilt socialt. Han var inte säker på att han ville göra det här, säger Hafsteinsson till Radiosporten.
– Han var nära att sluta och det är inget konstigt eftersom det här livet är annorlunda. Det är lättare att inte göra det här än att göra det. Man måste bestämma sig för om man verkligen vill göra det här.

Daniel Ståhl, VM-guld
190930 Daniel Ståhl of Sweden celebrates after the men’s discus throw final during day 4 of the IAAF World Athletics Championships on September 30, 2019 in Doha.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170402

Ståhl hade det motigt det året och bottennoteringen kom i lag-EM när han inte fick ett enda godkänt kast och blev starkt kritiserad. Så pass mycket att han kände för att slå tillbaka.
– Jag är ung fortfarande, bara 22 bast. Jag ska kasta tills jag är 40 liksom. Men okej, jag förstår dem ändå. Det var en liten halvtabbe för Sverige, men jag gjorde mitt bästa, sa en besviken Ståhl då enligt SportExpressen.

”Jag är stolt över honom”

Men 27-åringen tog sig verkligen igenom det jobbiga 2015 och fortsatte satsa på friidrottskarriären. Och på måndagskvällen fick han äntligen sin belöning efter flera års slit för att nå det efterlängtade VM-guldet.

Det VM-guld som han missade med ynka två centimeter 2017 i London. Nu är Daniel äntligen bäst i världen.
– Jag är verkligen stolt över honom, säger den stolte tränaren Hafsteinsson som stod med tårar uppe på läktaren, enligt kvällstidningen.
– Det är en fantastisk resa som vi gjort tillsammans, ända sen 2011. Det har varit en bergochdalbana och han har haft massa hinder på vägen. Daniel har haft det svårt, framför allt 2015 men även 2014 och 2016. Men han har tagit sig igenom allting.

LÄS MER: VM-GULD TILL DANIEL STÅHL – EFTER JÄTTEDRAMATIK!

Miljonregnet för Daniel Ståhl efter mäktiga VM-GULDET – men nobbas(!) ändå av förbundet