Plötsligt reser sig fyra okända män och tar över Idrottsgalan fullständigt: ”Det är så sjukt bra!”

Vi glömmer aldrig det otroliga ögonblicket under Idrottsgalan 2003.
När fyra okända män i kostym och fluga reste sig från stolarna.
Och bjöd på en sällan skådad uppvisning som miljontals svenskar skrattat åt genom åren.

Genom åren har många olika komiker försökt bemästra underhållningen på Idrottsgalan med galna upptåg. Det är absolut inte det lättaste att få stela idrottare att dr på smilbanden och det har varit betydligt fler misslyckanden än succéer på den fronten.

Stor uppvisning

Inte heller idrottarna har varit särskilt lyckosamma med att få till minnesvärda tacktal eller artisterna med sina sångnummer på scenen. Nä, Idrottsgalan är tyvärr oftast en ganska grå och trist tillställning där man mest bryr sig om vilka som får priser än vad som händer däremellan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

After Shave & Galenskaparna, Idrottsgalan
After Shave & Galenskaparna bjuder på stor underhållning under Idrottsgalan. FOTO: Youtube

Men så finns det ändå några få elektriska stunder där publiken verkligen blivit trollbundna och inga har nog lyckats lika mästerligt som komikergruppen After Shave & Galenskaparna under deras besök på Idrottsgalan 2003. Helt plötsligt reste sig kvartetten från sitt bord mitt bland gästerna, greppade sina mikrofoner och bjöd på ett sällan skådat ögonblick.

LÄS MER: Robert Gustafsson tar över hela Idrottsgalan – och avslöjar en helt ny sport: ”Inte värre än minigolf”

”Helt sjukt bra”

Under två minuter var allt fokus riktat på komikerna som med det allra vassaste munlädret ägde hela Idrottsgalan fullständigt. Självklart hyllades de med rejäla applåder av den samlade svenska sporteliten i Globen, samt drottning Silvia och kronprinsessan Victoria också, och vi kan bara hålla med om att det här är ren tv-historia, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

After Shave & Galenskaparna, Idrottsgalan
Inte ens drottning Silvia kan hålla sig för skratt. FOTO: Youtube

Det klassiska klippet har länge legat ute på Youtube och fått miljontals visningar genom åren och svenskarna tycks inte få nog av den stora, humoristiska uppvisningen. Då den fortfarande hyllas stort massor av år senare och kan man se den än i dag, se videon här nedanför.
”Helt sjukt bra! Jag fattar inte att de kan göra den så bra live!”, skriver en användare i kommentarsfältet.
”Klassiker! En äkta klassiker!”, skriver en annan.
”Det här är bara så sjukt bra. Man glömmer lätt bort hur skickliga de där kan vara ibland. Jag gillar inte ens sport, men den här låten är ju en fullkomlig pärla”, skriver en tredje.

Blev du också rejält imponerad av det här? Dela artikeln och visa för andra!

LÄS MER: När Johan Rheborg rullade ut en plint och sedan trollband hela Idrottsgalan

Se videon: