Petter Northug helt fast i rysk karantän – nu vädjar familjen: ”Vill bara ha hem honom”

Petter Northug är fast i Ryssland.
Nu vädjar familjen:
– Vi vill få hem honom, säger hans pappa, John Northug.

Petter Northug var förra veckan i Ryssland för att delta i ett hyllningsrace åt legendaren Aleksandr Legkov. Men efteråt har det inte gått som planerat för norrmannen.

Fast i Ryssland

Northug reste vid allra värsta tillfälle – mitt i coronavirusets kraftiga utbrott – vilket fått stora konsekvenser.

– Det stramades till våldsamt medan Petter var i Ryssland. Hade han varit kvar i Norge i två dagar till hade han nog stannat här, säger hans pappa, John Northug, till Dagbladet, enligt Expressen.

181114 Petter Northug jr. of Norway during a press event on November 14, 2018 in Beitostølen. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Nu är Northug fast i rysk karantän – och får inte lämna landet.

– Petter vet inte när han kan kommer hem igen. Alt är så ovisst. Vi får vänta och se hur det blir. Det är svårt att hitta flyg hem, säger John Northug.

Ny karantän väntar

Väl i Norge så kommer Northug, även där, att hamna i karantän.

– Jag har sagt till honom att om man väl ska sitta i karantän är det fint att göra det här hemma på gården. Då kan jag sätta honom i arbete på gården, säger John Northug.

Petter Northug
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Petter Northug har även han uttalat sig.

– Jag gick igenom situationen innan jag reste. Vid den tiden var det 20 stycken smittade i Ryssland, i Norge var det något fler. Det var ingen kritisk situation, så jag var lugn. Samtidigt åkte jag från Oslo i ett nästan helt tomt flygplan, säger han till ryska Sport 24.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!