Patrick Ekwall ryter ifrån ordentligt – rasar efter ryktena om hans privatliv: ”Vidrigt och osmakligt”

Rykten om en ny romans.
Då rasar Patrick Ekwall – och går till attack mot skvallersajten.
– Det här går över alla tänkbara gränser för vad som är acceptabelt, säger Ekwall till Aftonbladet.

Det var i februari tidigare i år som det tragiska beskedet kom att Hannah Ekwall, fru till Patrick Ekwall, gått bort. Förra året kom chockbeskedet att hon drabbats av bröstcancer, och i februari somnade hon in, bara 39 år gammal.

Rasar mot ryktena

Patrick Ekwall, som länge varit en uppskattad och profilerad sportjournalist framför allt i tv, har varit öppen med familjens kamp och sorg.

”Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje.
Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare – även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det”‚ skrev han på Instagram.

190822 Patrick Ekwall in the stands during the Europa League qualifying match between Malmö FF and Bnei Yehuda Tel-Aviv on August 22, 2019 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Patrick Ekwall har efter det varit med i tv och skrivit flera inlägg på sociala medier om hur han och familjen försöker gå vidare från det ofattbara som hänt. Därför reagerade han med avsky då en känd skvallersajt på tisdagen publicerade en artikel om att Ekwall inlett en romans med tv-profilen Julia Franzén.

”Egentligen borde det inte få något ljus alls, men det här är så vidrigt och osmakligt att jag måste reagera. En nyhetsartikel som är fullständigt uppdiktad utan ens ett uns av sanning och i det läge jag, mina barn och min familj befinner sig så avskyvärd att jag mår riktigt illa. Senast jag träffade Julia Franzén var när vi var med i samma tv-inspelning i höstas. Vi har ingen som helst relation. Hur någon ens kan komma på tanken att publicera något sånt här just nu övergår mitt förstånd. Jag kommer inte nöja mig med en ursäkt utan kommer omgående kontakta en jurist för att ta det vidare – det ska inte gå att komma undan sådana här lögner”, skriver Ekwall.

”Över alla tänkbara gränser”

Ekwall utvecklar för Aftonbladet, där han säger att han är osäker på vad som egentligen går att göra åt publiceringen.

– Jag vet att det är en oseriös nyhetssida, men det här går över alla tänkbara gränser för vad som är acceptabelt. Det är drygt två månader sen som Hannah lämnade oss och jag är i nån sorts sorgearbete där all min kraft går åt att hålla ihop mig själv och mina barn. Det sista jag funderar på är att dejta någon. Tyvärr kommer man undan sånt här i en svag lagstiftning. Det finns ingen juridisk kraft som hindrar den här typen av sajter att fabricera vad som helst. Men det här är så vidrigt att det måste slås tillbaka kraftfullt, frågan är bara hur?, säger han.

161115 Journalisten Patrick Ekwall gör sin sista landslagsbevakning för TV4 efter ett 23år långt sammarbete under en träningsmatch i fotboll mellan Ungern och Sverige den 15 november 2016 i Budapest. Foto: Bildbyrån

Även Julia Franzén, som är känd från Robinson och som i år även är Bachelorette, skriver att det hela är ”sjukt och osmakligt”.

– Det är helt påhittat och så fruktansvärt osmakligt. Jag tycker så synd om Patrick och att de kan göra något sådant här när han går igenom en så stor sorg, säger hon till Aftonbladet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!