Nu har Fifas stora rival släppt sitt nya spel – och hela fotbollsvärlden gråter av skratt: ”Som en skräckfilm!”

Nya Fifa har precis släppts – och har tokhyllats.
Nu har deras rival släppt deras upplaga, och det är inte direkt samma succé.
Hela fotbollsvärlden garvar nu läppen av sig åt de helt bisarra bilderna.

Att älska fotboll och samtidigt nörda ner sig i tv-spelet Fifa, gjort av EA Sports, brukar ofta gå hand i hand. Och i början av oktober är det alltid lilla julafton för alla fotbollsälskare då en ny upplaga av spelet brukar komma.

Totalt fiasko

Fifa har under ganska lång tid varit det i särklass populäraste spelet när det kommer till just fotboll, och i dag är det ganska få som faktiskt ens vet om att det finns en rival, vid namn Pro Evolution Soccer, förkortat PES. Men nu har rivalen bytt namn helt och när man nu släppt sin nya upplaga så går man via namnet eFootball 2021.

Foto: Twitter

Tillverkaren har jobbat med i spelet i två år, sägs det, så det var med stor förväntan som det släpptes ut på marknaden – men det blev total pannkaka. På sociala medier har mängder av märkliga bilder från spelet cirkulerats, och buggarna verkar avlösa varandra.

Jämförs med monster

Några exempel på saker som kan hända i spelet tycks vara att domarna ofta trycks ihop och svävar längs marken samtidigt som de dömer, och ofta kan spelarna dessutom, helt slumpmässigt, bli helt osynliga. I flera videor syns det dessutom hur spelares armar och ben plötsligt ramlar av eller hamnar i helt omöjliga vinklar, och i vissa dueller kan spelare flyga så långt som en halv plan bort.

Foto: Twitter

PES har under tidigare upplagor varit kända för sin grafik, men även där tycks de ha misslyckats då spelare som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi nu jämförs med monster på sociala medier, och publiken liknar närmast någonting från en skräckfilm.

På plattformen Steam, där man köper spel, har recensionerna varit så hårda att det redan utnämnts till det sämst rankade spelet genom alla tider(!).

Här finns ett urklipp av tokigheterna som försiggår i spelet:

https://twitter.com/realfutebolnews/status/1443701887526752258?s=20
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!