Nils van der Poels helt klockrena känga till rivalen(!) direkt i tv – efter nya världsrekordet i VM

Nils van der Poels helt klockrena känga till rivalen(!) direkt i tv – efter nya världsrekordet i VM

Nils van der Poel slog världsrekord.
Sen vände han sig till kameran – och skickade en klockren känga till den förre världsrekordsinnehavaren Graeme Fish.

Nils van der Poel hade redan skrivit svensk skidskohistoria då han tidigare i veckan vann VM-guld på 5000 meter. Svensken hade ett långt uppehåll efter OS i Pyeongchang 2018, men har under vintern tagit världseliten med storm och gick in till mästerskapet med stora förväntningar.

Nya supersuccén

Men att han skulle prestera på den här nivån var det få som kunde förutspå. Efter guldet så pratade han direkt om sina förhoppningar på distansen 10 000 meter, den som han såg som sin favorit och ”huvudrätten”, som han själv kallade det.

Foto: Viaplay

Och visst höll han för trycket. Nils van der Poel gick ut som tredjepar, av sex totalt, och i varv efter varv stod det klart att tiden skulle kunna hota världsrekordet, som slogs i förra årets VM av Graeme Fish. När han åkte i mål så stannade klockan på 12.32,94, vilket alltså innebär att svensken åkt tidernas snabbaste skridskolopp på distansen.

Klockrena passningen

I tv var kommentatorn, tillika den svenske skridskolegendaren Tomas Gustafsson, och hade svårt att hitta orden.

– Vilken prestation. Det går inte att prata efter det här. Vilken leverans. Det var det bästa jag någonsin har sett, säger Gustafsson direkt efter loppet.

Foto: Viaplay

Och Nils van der Poel var, av naturliga skäl, överlycklig. Svensken bestämde sig dessutom för att skicka en klockren passning till sin rival, Graeme Fish, som var den som höll världsrekordet innan van der Poel.

Svensken gick fram till en tv-kamera, lutade sig framåt och sa:

– Eat fish for dinner guys!, med anspelning på sin rivals efternamn.

Tävlingen pågår, men det ska mycket till om det inte blir ett andra raka VM-guld för Nils van der Poel. För att slå svensken krävs det att någon av de sex återstående åkarna alltså slår ett nytt världsrekord.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!