När svenska slalomstjärnorna gjorde upp i episk balansduell i Fångarna på Fortet

Att Jens Byggmark och Frida Hansdotter är mästare i backen vet vi, men att de var så grymma på jämfotahopp hade vi inte lika bra koll på.
Kolla in den här makalösa duellen alpinskidåkarna emellan i Fångarna på Fortet.
– Det är nog lite jobbigt (för Byggmark) att jag är tjej, säger Hansdotter i programmet.

Vanligtvis var Jens Byggmark och Frida Hansdotter lagkamrater i det svenska alpinlandslaget, men för två år sedan ställdes de mot varandra i TV4:s populära tv-program ”Fångarna på Fortet” – och då stod de för en imponerande uppvisning i spänst och balans.

Slalomstjärnornas duell

De båda alpinstjärnorna skulle stå på en lite platå medan en stor bom svepte runt rummet. Sedan skulle de hoppa jämfota över bommen och därefter landa på platån.

Både Hansdotter och Byggmark klarade varv på varv, utan några större bekymmer, men till slut missade Byggmark en landning och Hansdotter stod som segrare.
– Jag tror Jens tycker det är lite drygt att jag tog den ledtråden. Det är nog lite jobbigt att jag är tjej och tog den, säger Hansdotter i programmet.

”Det är bedrövligt…”

Det var dessutom inte första gången i programmet som Byggmark fick se sig besegrad av Hansdotter.
– Det är bedrövligt att förlora två gånger, speciellt när jag bad om revansch. Jag vet inte vad jag ska be henne ställe upp i för att kunna slå henne, säger Byggmark och skrattar.

Jens Byggmark avslutade sin karriär 2017, medan Frida Hansdotter vann OS-guld i slalom i Pyeongchang i vintras.

Se den episka duellen här:

Dela artikeln för att visa det här för andra!

LÄS MER: När Arga Snickaren fuskade – och vann mot barnen i Fångarna på Fortet

Den gången Magnus Samuelsson fullständigt ägde ”Fångarna på fortet”

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);