När Gustav gjorde det förbjudna i ”Svensson Svensson” och fick hela idrotts-Sverige att gapskratta

.

När det kommer till svensk humor så är det inte mycket som slår ”Svensson Svensson”.
Och här har vi hittat en riktig godbit från det klassiska SVT-humorprogrammet.
När Gustav gör det förbjudna och får hela idrotts-Sverige att gapskratta.

”Svensson Svensson” är verkligen ett legendariskt humorprogram som många svenskar har spenderat timmar och många skratt åt. SVT:s långkörare är en hörnsten när det kommer till svensk humor i tv och bäst av alla var ju ändå pappan Gustav Svensson.

Allan Svensson briljerar

Skådespelaren Allan Svenssons underbara karaktär har det inte alltid lätt i livet och blir ständigt utsatt för hån och spe av resten i familjen. Men den härlige brevbäraren kämpar ändå på och försöker hitta ljusglimtarna i livet.

Och han blir verkligen glad när han och då och då får känna sig som en vinnare. Precis som i den här gamla klassiska scenen när Gustav ställer upp som domare i en knattefotbollsmatch.

LÄS MER: När Gunde Svan fick sjukaste skrattanfallet i tv-sändningen

Idrotts-Sverige skrattar

Enda problemet är att han vill vara lite för mycket i centrum av fotbollsmatchen och i sin förvirring så gör han det totalt förbjudna. Men man kan ju inte göra annat än att skratta egentligen.

Kolla in i klippet nedanför ungefär 2 minuter och 34 sekunder in när Gustav berättar om vad som hände i fotbollsmatchen som han dömde och som fick hela idrotts-Sverige att skratta när scenen i Svensson Svensson visades på SVT. Det är en riktig klassiker!

Se videon (2.34 in):

När Glenn, Glenn och Glenn fick hela Sverige att skratta – med ÄKTA göteborgshumor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);