När Gunde Svan fick hela Norge att vika sig dubbelt av skratt – efter det mest oväntade rådet för att spara tid

Gunde Svan är van att charma hela det svenska folket.
Men han går även hem i Norge.
Som den gången han gav duschtips – och fick hela landet att vika sig av skratt.

Gunde Svan är en av Sveriges absolut mest folkkära idrottare. Som aktiv var han en av längdåkningens allra största stjärnor, och ser man på meritlistan är det lätt att förstå varför.

Makalösa karriären

Under den framgångsrika karriären blev det nämligen hela fyra OS-guld och sju VM-guld. Svan charmade helt enkelt hela svenska folket med sin kämparanda och karisma – och det var därför lätt att förstå att Svan skulle fortsätta att underhålla även efter karriären.

Foto: Youtube

Sedan avskedet från längdskidåkning har Svan synts i mängder av tv-program, och är kanske mest känd för sina insatser som programledare i ”Fångarna på fortet”. I tv har Svan gjort sig känd för att alltid sprida skratt runtomkring sig, men legendaren har även tagit det med sig över gränsen.

Oväntade duschrådet

För några år sedan var Svan med i det norska programmet Golden Goal – och rev då ner enorma mängder skratt. Anledningen är att Svan då fick prata om hur han hela tiden försöker att tjäna in tid i vardagen, och fick då demonstrera hur han torkar sig efter en dusch.

Foto: Youtube

Det är sedan tidigare känt att Svan duschar sensationellt snabbt, men det finns även, menar han, sekunder att tjäna in när det kommer till hanteringen av kroppen efteråt. I programmet får Svan visa exakt hur han gör för att torka sig, och då har han målet att nästan aldrig stanna med handduken, och att inte vidröra samma yta två gånger.

Skämtet mot programledaren

Dessutom så får Svan publiken att skratta med ett skämt mot programledaren Johan Golden.

– Du skulle ju gjort det snabbare än mig, eftersom du inte har något hår. Det är nämligen den största tidsdödaren!, säger Svan.

Gunde Svan, Sverige
190224 Gunde Svan distributor of prize competes in women’s team sprint final during the FIS Nordic World Ski Championships on February 24, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170295

LÄS MER: 9 anledningar till att hela Sverige älskar Gunde Svan

Få våra nyhetsbrev!