När en skogstokig Carla tappade det helt under en träning – och grävde ner(!) sin egen hoj: ”Fick panik!”

Håkan ”Carla” Carlvist är en av de största profilerna svensk motorsport haft.
Nu avslöjar … att svensken en gång blev så arg – att han grävde ner sin motorcykel.
”Alla skrattade – förutom ingenjörerna, som fick panik”, skriver han.

Håkan ”Carla” Carlqvist blev omåttligt populär under 70- och 80-talet. Inte nog med att han var extremt framgångsrik motocrossförare, med bland annat två världsmästerskap – han bjöd dessutom alltid på något extra och oväntat både på och utanför banan.

Otroliga storyn

”Carla” visste alltid hur han skulle bjuda kollegor och publiken på någonting kul – och det har han bland annat bevisat genom den gången som han var så pass överlägsen att han unnade sig ett par klunkar öl innan han åkte över mållinjen. Men det finns även mindre kända anekdoter – som verkligen visar vilken jäkla profil Carlqvist var.

830529 Motorcross, VM: Håkan Carlqvist, Sverige. Foto: BILDBYRÅN / 6386

Brad Lackey, även känd som Bad Brad, tävlade samtidigt som ”Carla”, och berättar en galen story om när de båda tränade i Belgien, inför Belgiens GP.

”Det var regnigt och jag såg att Carlqvist hade problem, och att han var på väg in för att göra förändringar i depån. De japanska ingenjörerna jobbade stenhårt för att få det rätt, men jag hörde att det inte gick som det borde”, skriver han.

Grävde ner hojen

Alla åkare gick för att äta lunch – men inte Carlqvist.

”Alla satte sig, förutom Carla. Han gick och hämtade en spade från sin bil, och gick började plötsligt att gräva en grop. Ingenjörerna tittade på varandra förvirrat, och samtidigt så började vi äta upp vår lunch. Jag gick och frågade chefsingenjören vad han gjorde, men fick bara svaret att han troligtvis tränade”.

Håkan Carlqvist (Carla) © Bildbyrån – © D

Men sanningen gjorde alla chockade.

”Carla slutade att gräva, och gick i stället över till sin motorcross, böjde sig ner och plockade upp den och gick till hålet – och bara kastar in den. Lugnt så fortsatte han sedan att gräva igen, och grävde ner den. Alla skrattade hysteriskt, förutom de japanska ingenjörerna. De hade panik för de var rädda för den stora svensken. När han var klar med grävandet vände han sig om, och sa: ”Den är skit, och det är vad vi gör med skit”. Sen gick han bara därifrån och åkte iväg”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!