När Björn Ferry bokstavligt talat stångade sig blodig – när han visade upp enorma styrkan i Fångarna på fortet

Björn Ferry hade en enorm vinnarskalle.
Det syntes verkligen när han klev in i Fångarna på fortet.
Då stångade han sig till och med blodig – bokstavligt talat – för att klara utmaningen.

Björn Ferry är en av våra allra största skidskyttar någonsin. Profilen gjorde sin första säsong i världscupen 2001, och blev sedan kvar i landslaget i hela 13 år. Totalt blev det hela 21 pallplatser, fördelat på fyra segrar, nio andraplatser och åtta tredjeplatser. Lägg där till att han med hela sju VM och fyra OS.

Stångade sig blodig

Under den aktiva karriären blev det ett OS-guld och tre VM-medaljer. En anledning till att Björn Ferry var så enormt framgångsrik under sin långa karriär var vinnarskallen. Det var helt enkelt tydligt redan i spåren och i skyttevallen hur mycket Ferry faktiskt hatade att förlora – och det har synts flera gånger även i tv.

Foto: Youtube

Ferry har blivit rejält folkkär som expertkommentator, då han är en av SVT:s mest omtyckta profiler, där han visar upp en stor inlevelse och passion för det han ser. Och så tycks det vara med allt som Ferry gör sig in på – när han gör det så gör han det ordentligt.

”Tyckte jag var skitbra!”

Det blev extra tydligt när Ferry var några år sedan var med i Fångarna på fortet – och då, i försök att klara av en utmaning, bokstavligt talat stångade sig blodig. Ferry skulle klättra, hängandes i redskap i taket, från ena sidan av ett rum till ett annat. På andra sidan fanns nyckeln – och Ferry var tvungen att svinga sig i rep och handtag för att ta sig fram, allt utan att nudda golvet.

Foto: Youtube

I ett försök att svinga sig vidare så träffade han dock sig själv i pannan, vilket ledde till att han började blöda ordentligt. Ferry ramlade kort därpå även till golvet, och fick lämna rummet utan nyckel. Detta till trots så var han nöjd med insatsen.

– Jag kände ju bara, det var ganska tidigt, det var som att få ett tennisrack i pannan. Så: ”Aj, det där sved ju till”. Och så blev jag hängandes där bara, jaha? Sen tycker jag att jag briljerade, jag tycker att det gick jättebra. Jag tycker jag klättrade skitbra för att vara Björn Ferry!

LÄS MER: När OS-guldvinnaren kom till ”Fångarna på fortet” och hade fullständig lekstuga i utmaningen som INGEN(!) klarat

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!