Lasse Granqvists stora kritik efter kontroversiella beslutet om ungdomsidrotten: ”Så otroligt befängt”

Barn och ungdomar får återigen träna idrott på fritiden.
Det tackar tv-profilen Lasse Granqvist för som var starkt kritisk till de tidigare restriktionerna.
– I Stockholm smälte de isen till och med för att ingen skulle smita in och spela, något så otroligt befängt, säger han till SportExpressen.

Coronaviruset fortsätter att drabba samhället i allra högsta grad. Och det kommer att sätta djupa avtryck hos barn och ungdomar.

Nya beslutet

Tidigare har det varit en stor debatt mot att idrottande barn och ungdomar stoppats från att träna och spela matcher på grund av restriktionerna för att minska smittspridningen. Ett beslut som varit starkt kritiserat och flera sportprofiler har uttryckt sig i frågan.

Lasse Granqvist, C More
180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Regeringen har ändrat sitt beslut och tillåter nu barn födda 2005 och senare att få träna igen. I början av veckan meddelade även Svenska Ishockeyförbundet att man vill se enstaka matcher för barn födda 2005 och senare.

Men det kräver ett stort ansvar och flera förhållningsregler för att kunna ske på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Tv-profilen Lasse Granqvist välkomnar det nya beslutet och sätter även en stor tilltro på att föreningarna klarar av ansvaret.
– Jag tror att idrotten är rätt skicklig på att laga efter läge, det vill säga att utifrån förutsättningar som är spela så mycket som det går med hänsyn taget till de restriktioner som gäller och de begränsningarna som det här innebär. Jag tror att idrotten är bra på att leva efter det, det finns så många skickliga ideella idrottsledare som brinner för att göra så rätt som möjligt, säger C More-kommentatorn och programledaren till SportExpressen.

Lasses kritik

Granqvist är helt övertygad om att utomhusidrott borde kunna hållas i gång i en betydligt större utsträckning än vad som görs i dagsläget. Och han är starkt kritisk till hur restriktionerna stoppade barn- och ungdomsidrotten helt och hållet tidigare under vintern.

Lasse Granqvist, C More
201123 Lasse Granqvist och Frida Nordstrand under Fotbollsåret 2020 den 23 november 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0039

Samtidigt som han betonar vikten av att se till smittbegränsningen i alla beslut som tas för all idrott i Sverige.
– Alla är vi rätt medvetna om att vi måste begränsa smittspridningen. Därför är det fånigt om man håller på med idrott och säger att ”i idrotten är det ingen fara för smittspridning”. Alla svar måste ha det ingångsvärdet. Med det sagt var det alldeles befängt när man sa att barn och ungdomar inte fick vara på stora bandyplaner utomhus. I Stockholm smälte de isen till och med för att ingen skulle smita in och spela, något så otroligt befängt, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: När Lasse Granqvist fick tidernas psykbryt i direktsändning – och bjöd på oförglömlig klassiker

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!