Lasse Granqvists jätteilska mot nya beslutet om ryska idrottare – uppmanar alla till bojkott: ”Det är en skam”

IOK har öppnat för att för ryska idrottare.
Det får folkkära tv-profilen Lasse Granqvist att koka.
– Jag tycker att det är för jävligt, säger han i podden Sporthuset.

Det var i förra veckan som beskedet kom att Internationella olympiska kommittén, IOK, öppnar dörren för ryska och belarusiska idrottare igen. Nya beskedet gör gällande att de portade länderna kan komma att få delta i kommande sommar-OS 2024 i Paris.

Granqvists ilska

Oerhört starka reaktioner har väckts runt om i världen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bjudit in IOK:s ordförande Thomas Bach till landet för att visa vad Ryssland har gjort.
”Vi vet hur ofta tyrannier försöker använda sport för sina ideologiska intressen. Det är uppenbart att varje neutral flagga för ryska idrottare är befläckad med blod. Jag bjuder in herr Bach till Bachmut (stad i Ukraina som är under rysk belägring). Så att han med egna ögon kan se att neutralitet inte existerar”, skriver presidenten i ett uttalande på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, Cmore
210617 TV4:s Kim Källström och Lasse Granqvist i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Många har uppmanat till bojkott om IOK skulle gå vidare med beslutet. Nu höjer även svenska tv-profilen Lasse Granqvist sin röst och är rasande över det här beskedet.
– Det är självklart att Ukraina givetvis kommer bojkotta och jag hoppas att många följer dem, säger C More-favoriten Granqvist i sin podcast Sporthuset och fortsätter sin utläggning:
– Min känslomässiga reaktion är att IOK är en skam när det kommer till att företräda internationella idrottare. Jag tycker att det är för jävligt att det har hamnat i det här läget.

LÄS MER: Calle Halfvarssons stenhårda utspel mot ryska åkarna – vill nu se drastiska åtgärder inför möjlig återkomst

”OS faller ihop”

Granqvist gör podden ihop med kollegorna Tommy Åström och Jens Fjällström. Där den förstnämnde har en dyster framtidssyn på vad det här kan innebära för OS.
– Jag tror att det kommer att leda till att OS faller samman i en ohanterlig bojkottvåg om det här beslutet står fast, säger Åström i podden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, Cmore
180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Flera nationella olympiska kommittér har redan höjt sina röster för att en eventuell bojkott av kommande sommar-OS 2024 i Paris. Det återstår att se vad som händer med de ryska och belarusiska idrottarna i OS-sammanhang samtidigt som Rysslands hemska krigsföring mot Ukraina fortsätter.

Håller du med Lasse Granqvist här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Per Elofssons ärliga ord om ryska åkarnas återkomst – pekar ut avgörande detaljen: ”Då ser jag inga problem”