Josefin Taljegård till VM-final: ”Det är imponerade stort”

Josefin Taljegård är klar för final i konståknings-VM i Montreal, Kanada. Ett felfritt kortprogram innebär en 15:e-plats för svenskan inför det fria programmet.

Josefin Taljegård satte säsongsbästa med 61,55 poäng och är klar för karriärens tredje VM-final, där totalt 24 åkare gör upp om medaljerna.

28-åringens kortprogram var i princip felfritt.
”Min bästa konståkningsupplevelse. Jag gjorde allt som jag ville och lyckades göra det med bra kvalitet. Jag kände verkligen att jag hade publiken med mig hela vägen”, säger Josefin Taljegård i ett pressmeddelande.

Damernas final avgörs natten till lördag, svensk tid.
”Josefin imponerade stort i dag. Hon fortsätter att prestera när det verkligen gäller och visar återigen att hon tillhör världseliten”, säger Svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Burwall.

I paråkningens final blir det däremot ingen svensk representation. Syskonduon Greta och John Crafoord slutade näst sist i onsdagens korta program och missade final i sin VM-debut.

Kanadas Deanna Stellato-Dudek och Maxime Deschamps leder efter det korta programmet.

Mer svenskt på isen blir det dock redan på torsdagskvällen. Då kliver Andreas Nordebäck in i VM, i och med herrarnas kortprogram.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev