Jättesorgen: Talangen har tragiskt gått bort efter otäcka olyckan – blev bara 19 år gammal

I helgen skadades Jason Dupasquier allvarligt efter en otäck krasch.
Nu har tragiska beskedet kommit att 19-åringen gått bort.
”Du kommer att vara väldigt saknad”, skriver MotoGP i ett officiellt uttalande.

Det var under lördagens Moto3-kval på banan Mugello i Italien som det hemska hände. Unge Jason Dupasquier kraschade våldsamt och fick omedelbart föras till sjukhus för intensivvård.

19-åring död

Men hans liv gick inte att rädda och på söndagen konstaterades han död efter sviterna av olyckan. Schweizaren blev bara 19 år gammal och sorgen är stor inom motorsporten.
”Å MotoGP:s vägnar ägnar vi våra tankar till hans stall (Prüstel), hans familj och älskade. Du kommer att vara väldigt saknad, Jason. Vila i frid”, skriver den internationella motorcykelorganisationen i ett officiellt uttalande.

Jason Dupasquier, motor
Jason Dupasquier. FOTO: Twitter.

Det var skräckscener när Dupasquier föll av sin motorcykel i loppet och träffades av en annan motorcykel innan han åkte av asfalten. Väl på plats behandlades föraren i en halvtimme samtidigt som kvalloppet avbröts.

”Är hemsk”

På sjukhuset i Florens opererades schweizaren omgående men mindre än ett dygn efter olyckan gav läkarna upp räddningförsöken och hoppet var borta.
”Jag är ledsen över att höra det värsta. Jason Dupasquier har gått bort efter sin olycka. Vi älskar alla sporten men ibland är den hemsk”, skriver förre föraren och numera tv-kommentatorn Steve Parrish på Twitter. 

Jason Dupasquier, motor
Jason Dupasquier. FOTO: Twitter.

Under söndagens MotoGP-lopp i Italien hedrades den bortgångne 19-åringen med en tyst minut. Och när fransmannen Fabio Quartararo vann loppet firade han segern med en schweizisk flagga i Dupasquiers ära.
– Under den tysta minuten tänkte jag bara en sak: Vinna för honom. Den här segern är för Jason Dupasquier, säger Quartararo i en uttalande efter segerloppet.

LÄS MER: Janne ”Flash” Nilsson drog i handbromsen och försvann – det gör den svenske motorlegendaren i dag

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!