Jättesorgen: Profilen död efter skräckolyckan – blev bara 37 år: ”Fruktansvärt”

Lorna Brooke hamnade i koma efter ett otäckt fall förra veckan.
Nu har hon gått bort, bara 37 år gammal.
”Vi vill tacka alla för stödet”, skriver hennes familj i ett uttalande.

Storbritannien är i sorg efter det hemska beskedet. Den profilerade jockeyn Lorna Brooke har gått bort efter skräckolyckan.

Otäcka olyckan

Ryttaren kom till start på den välkända galoppbanan i Taunton med hästen Orchestrated. Men under loppet tappade Brooke kontrollen och flög av hästen.

Lorna Brooke
Lorna Brooke. FOTO: Twitter.

Hon drabbades av allvarliga skador på hjärnan efter det otäcka fallet och läkarna valde att placera jockeyn i koma för vidarebehandling. Under förra veckan beskrevs situationen som kritisk men ändå stabil.

Blev bara 37 år

Brooke ska även ha varit vaken och medveten under observationerna på sjukhuset, enligt engelska medier. Men nu har chockbeskedet kommit.

Lorna Brooke
Lorna Brooke. FOTO: Twitter.

Lorna Brookes liv gick inte att rädda och hon har gått bort, bara 37 år gammal. Dödsbeskedet drabbar galoppsporten väldigt hårt och sorgen är stor.
”Vi är alla ledsna över att höra att amatörjockeyn Lorna Brooke avlidit efter fallet på Taunton. Det sätter allt i perspektiv. Våra tankar finns med Lornas familj och vänner”, skriver galopptränaren Michael Dods på Twitter.
”Fruktansvärt att höra om Lorna Brooke. Det sätter allt i ett större perspektiv”, skriver jockeykollegan Harry Bannister på Twitter.

Familjens ord

Den bortgångna Lorna Brookes familj har även gått ut i offentligheten för att tacka för allt stöd och alla fina meddelanden.
”Vi vill tacka alla för stödet och vänligheten de senaste veckorna. Framför allt till läkarna på Southmeads sjukhus som varit så professionella”, skriver de i ett uttalande.

Jockeyn Lorna Brooke gjorde 183 starter under karriären och vann 16 av loppen. Nu strömmar det in kondoleanser och fina ord på sociala medier för att hylla henne.

LÄS MER: Jättesorgen: Nationalhjälten hittad död – var med om en av USA:s största idrottstriumfer

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!