Jan-Ove Waldners tuffa kritik efter historiska silverbragden i bordtennis-VM

Jan-Ove Waldners tuffa kritik efter historiska silverbragden i bordtennis-VM

.

Det blev ett historiskt VM-silver för Mattias Falck i bordtennis-VM.
Och ett ypperligt tillfälle för legendaren Jan-Ove Waldner att rikta kritik.
– Vi är med i toppen i en världssport. Vi måste få mer plats nu i svenska medier, säger J-O till SportExpressen.

Inte sedan Jan-Ove Waldner vann VM-guld i bordtennis för 22 år sedan har en svensk herrspelare tagit sig till final. Men i går gjorde Mattias Falck just det.

Bragden av Falck

Det blev tyvärr stopp mot svårslagna världsettan och dubble världsmästaren Ma Long som vann med rättvisa 4-1 i set. Men för det historiska bragdsilvret ska Falck ha all kredd.
– Mattias gjorde en bra match, det var ingen överkörning som många trodde att det skulle bli. Mattias hade 1-2 i set och 9-7 i fjärde. Där såg man att kinesen var nervös. Det är små marginaler, berömmer legendaren Jan-Ove Waldner till SportExpressen.

Jan-Ove Waldner
160211 Spårvägens Jan-Ove Waldner efter att han spelat sin sista elitmatch under en bordtennismatch i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm.
Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Men vid sidan av det historiska VM-silvret för Falck vill J-O även rikta kritik – tillsammans med alla hyllningar.
– Han visade att han är en toppspelare och är att räkna med i framtiden. Nu hoppas jag också att svenska medier upptäcker att det finns duktiga spelare i Sverige. Vår sport förtjänar mer uppmärksamhet, säger legendaren till kvällstidningen.

Legendarernas kritik

Även förre spelaren Mikael Appelgren, med fyra VM-guld och fem EM-guld på prishyllan, vill rikta kritik och hoppas nu på att VM-silvret kan få Sverige att återvända till den absoluta världstoppen i bordstennis.

Mattias Falck
190428, Table Tennis, ITTF World Championships, Final, Mattias Falck – Ma Long: Image shows Mattias Falck (SWE).
Photo: BILDBYRÅN / Csaba Doemoetoer

Men framförallt öka intresset för sporten i vårt avlånga land.
– Det gjorde att många unga ville börja spela och fick fick stor uppmärksamhet. Jag hoppas att Mattias VM-silver gör att det börjar snackas ännu mer om sporten. Att det skrivs mer och att man börjar spela mer i skolan. Golfen och tennisen har sin tour som visas i alla möjliga tv-kanaler. I nordtennisen har vi också en tour med världens bästa spelare som spelar om stora prispengar. Jag kan inte förstå att vi inte får mer uppmärksamhet, säger ”Äpplet” till SportExpressen.

LÄS MER: VM-silver till Mattias Falck – efter finalrysaren!

Här är pingisvärldens sjukaste skruv – motståndarna kan bara skratta åt trolleriet