Jan-Ove Waldners nya storsuccé – i helt fel sport(!): ”Jag kommer minnas det här resten av livet”

.

Jan-Ove Waldner har fortfarande bollkänslan kvar.
Men inte bara med pingisrack – utan även golfklubba.
I går slog legendaren till med storsuccé och hole in one!

Det var på Salems golfklubb under Fogdö-golfen som Jan-Ove Waldner klev fram på hål 14. Och visade alla att det fortfarande finns gott om bollkänsla kvar i 53-åringen.

J-O Waldners golfsuccé

Med en så kallad rescue, en hybridklubba som är en blandning mellan trä- och järnklubba, fick J-O på en riktig praktträff.
– Sedan försvann bollen. Såg inte hur den gick. Men den gick inte i något träd eller något. Var klockren i säger de som såg studsen och irullningen. Helt otroligt, säger en överlycklig J-O Waldner till Sportbladet.

Jan-Ove Waldner
190131 Jan-Ove Waldner poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av Spårvägen den 31 januari 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135942

Drömslaget var bordtennislegendarens allra första hole in one någonsin och det firades med champagne efteråt.
– Ja, jag har ju lirat i en massa år. Hade singelhandicap tidigare, men nu har jag väl tio eller så. Har varit nära tidigare, men nu lyckades jag. Kul att få göra det på tävling också, säger Waldner till kvällstidningen.

”Minnas resten av livet”

53-åringen klassar bedriften väldigt högt och värderar det som ett av hans största idrottsögonblick. Och då har ändå legendaren varit med om en hel del oförglömliga stunder vid pingisbordet.
– Ja, det här kommer jag att minnas resten av mitt liv. Först kommer gulden på OS och VM. Sedan det här, säger en stolt J-O.

Jan-Ove Waldner
160211 Spårvägens Jan-Ove Waldner jublar efter att han vunnit sin sista elitmatch i karriären under en bordtennismatch i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm.
Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Jan-Ove Waldner är en av Sveriges största idrottsmän någonsin med otroliga 1 OS-guld, 1 OS-silver, 6 VM-guld, 7 VM-silver, 3 VM-brons och 11 EM-guld.

LÄS MER: 3 slag som visar varför alla svenskar fullkomligen älskar J-O Waldner!

När Jan-Ove Waldner tog farväl på allra mäktigaste sätt – med superslag i sista(!) matchen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);