Jacob Hård bryter nu tystanden – om oväntade förändringen i tv: ”Såg kinky ut”

Jacob Hårds förändrade utseende blev en stor snackis.
Nu berättar han om anledningen.
– Det såg lite kinky ut, berättar han i podden TV-fabriken.

Jacob Hård är en legendar inom sportmedia-Sverige, och har gjort otaliga mästerskap i SVT. Han är fortfarande en stor del i alla skidintresserades liv, då han är en nyckelfigur i Vinterstudions sändningar.

”Såg lite kinky ut”

Men för några år sedan så var han omtalad av en helt annan anledning. I tv-rutan såg man plötsligt hur Hårds utseende förändrades något.

160106 Anders Blomquist och Jacob Hård, kommentatorer på SVT, poserar för ett porträtt efter skidloppet över 15 km klassisk stil under Tour de Ski den 6 januari 2016 i Oberstdorf. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Hård, som har ögonsjukdomen grön starr, hade plötsligt långa, mörka ögonfransar och ringar under ögonen.

– Det såg lite kinky ut, berättar Hård och skrattar, i podcasten TV-fabriken.

Det var anledningen

Hård berättar att det hela berodde på en behandling av sin sjukdom, med ögondroppar.

– Det var inte sjukdomen i sig utan en biverkning av behandlingen. Nu testar jag med laser i stället för droppar, säger han.

170219 Jacob Hård, kommentator SVT, poserar för ett porträtt innan skidloppet över 10 km klassisk stil under världscuptävlingarna den 19 februari 2017 i Otepää. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I podcasten avslöjar även Hård hur nära han var att lämna SVT, vilket hade gett honom en dubblad(!) lön.

– Ekonomin var en del, men jag tänkte också mycket på om jag skulle tillbringa ett helt arbetsliv hos en och samma arbetsgivare. Det var lockande att byta, få reda på hur det är att jobba kommersiellt och få reda på vad jag har för värde på den marknaden.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!