Magnus Wislanders hårda kritik efter VM-kollapsen – ikonen sågar nu svenska insatsen: ”Saknas hjärna…”

Sverige såg länge ut att gå mot ett imponerande VM-brons, men efter kollapsen i den andra halvleken blev slutade man istället fyra.
Något som fick ikonen Magnus Wislander att reagera.
– Det saknas lite hjärna, säger han till Radiosporten.

Sverige hade stormat fram i handbolls-VM och var länge obesegrade, innan det tog stopp i semifinalen mot Frankrike. Det såg ut som att blågult skulle knipa bronsmedaljen, men efter kollapsen i den andra halvleken blev man istället utan medalj.

Ikonens kritik

När slutsignalen ljöd hade Sverige dessutom släppt in hela 39 mål, vilket är ett nytt svenskt bottenrekord. Det har fått handbollsikonen och experten Magnus Wislander att reagera.
– Det är ett fantastiskt svenskt anfallsspel i den första halvleken, inte lika bra i den andra halvleken. Dessutom skulle jag påstå att det är ett obefintligt försvarspel under 60 minuter, det är inte alls godkänt, säger Wislander till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Handboll
230129 Jonathan Carlsbogård look dejected after the 2023 IHF World Men’s Handball Championship bronze medal match between Sweden and Spain on January 29, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JM0417

Wislander pekar även på en detalj som kan ha blivit avgörande för svensk del, sedan det att storstjärnan Jim Gottfridsson olyckligt skadat sig och tvingats utgå från den svenska truppen.
– I sådana här lägen vet vi om att det är Jim Gottfridsson som i vanliga fall tar tag i taktpinnen. Han finns inte med på planen, då saknas det kanske lite hjärna.

LÄS MER: Sverige historiskt usla under VM-medaljmissen – nytt bottenrekord efter 1 500 matcher: ”Folk måste förstå”

”Känns som att..”

Magnus Wislander menar även att Sverige inte utnyttjade spelet i 7 mot 6 tillräckligt mycket.
– Jag personligen hade gärna sett att man spelar 7 mot 6 för att skicka ner dem till linjen igen, det känns som att Sverige inte förberett sig för att använda det alls i turneringen. Det kanske finns en dimension till att utveckla för att ta de här stegen som behövs för att ta ytterligare ett kliv upp i världshandbollen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, Handboll
230114 Magnus Wislander, expert of radio channel Sveriges Radio ahead of the 2023 IHF World Men’s Handball Championship between Sweden and Cape Verde on January 14, 2023 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0402

Danmark blev världsmästare för tredje gången i följd, efter att ha slagit Frankrike med 34–29. Spanien blev som bekant trea i turneringen.

LÄS MER: Norska stjärnans syrliga svar till svenskarna – slår tillbaka efter VM-psykningen: ”Det är inte ens värt…”