Idrottsvärlden i sorg: Multitalangen hittad död i sitt hem – blev bara 29 år gammal

Idrottsvärlden är i sorg.
Multitalangen Jacinda Barclay har gått bort, bara 29 år gammal.
”Hon sken upp hela världen med sin kärlek”, skriver familjen i ett uttalande.

Hon var en talang utöver det vanliga. Jacinda Barclay spelade baseboll, amerikansk fotboll och australiensisk fotboll på högsta nivå.

Hittad död

Men nu har 29-åringen tragiskt gått bort. Hon hittades död i sitt hem i Perth, Australien, och polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.
”Hon var en lysande komet som for genom den här världen och kastade sitt strålande ljus av kärlek på allt hon mötte”, skriver familjen i ett känslosamt uttalande.
”Även om kometen nu har splittrats i tusen bitar kommer minnet av den förbli en fyr för alla kvinnor i högprofilerade sporter att sträva mot för att lyckas, att våga vara stora medan de förblir ödmjuka och stolta.”

Jacinda Barclay
Jacinda Barclay. FOTO: Twitter.

Barclay var quarterback i Chicago Bliss, pitcher i Australiens landslag i fem stycken baseboll-VM och gjorde 23 proffsmatcher i australiensisk fotboll. I baseboll vann hon ett VM-silver och två VM-brons.
”Det är verkligen tragiskt, våra tankar går till hennes familj”, säger Australiens basebollförbunds sportchef Cam Vale i ett officiellt uttalande.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Var fantastisk”

Även hennes australiensiska fotbollsklubb Giants sörjer en fin idrottsmänniska.
”Jacinda var en viktig del av vår klubb. Men än mer var hennes fantastiska och smittande personlighet det som gjorde henne till en populär och oförglömlig medlem av vår familj”, säger klubbchefen David Matthews i ett uttalande.

Jacinda Barclay
Jacinda Barclay. FOTO: Instagram.

På sociala medier strömmar hyllningar och kondoleanser för Jacinda Barclay från många olika håll. 29-åringen har verkligen berört många hjärtan därute.
”Det är få ord vi kan säga just nu, förutom att förmedla vår sorg och uppriktiga kondoleanser till Barclay-familjen”, skriver AFL-bossen Nicole Livingstone på Twitter.

Jacinda Barclay hade som mål att bli sportpsykolog efter sin aktiva karriär. Men nu har hon tagits ifrån oss alldeles för tidigt och somnat in bara 29 år gammal.

LÄS MER: Stora chocken: Jättelöftet har omkommit i olycka – blev bara 21 år gammal

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!